Shell Moerdijk participates in Girl's Day on April 15
Sanne en Lisa kijken over het Shell Moerdijk Terrein

Enthousiast vertellen onderhoudsmonteurs Lisa en Sanne en procesoperator Myrthe waarom zij voor een technische opleiding hebben gekozen en hoe hun werkdag bij Shell Moerdijk eruit ziet. Een gastles over de energietransitie volgt, net als een quiz. Ook op het programma: een speeddate tussen de jonge, technische dames van Shell en de scholieren.

“Deze kennismaking met rolmodellen en de industrie op jonge leeftijd kan doorslaggevend zijn voor de keuze van een technisch profiel aan het eind van dit schooljaar”, zegt Léon Schouten, docent op het Markland College.

Elly Snijders, HR Manager bij Shell Moerdijk: “Met Girl’s Day willen we meisjes duidelijk maken dat techniek er ook echt voor hen is. Met een technische opleiding kun je later niet alleen een prachtige en goedbetaalde baan vinden maar ook echt een bijdrage leveren aan de energietransitie. Bij Shell zien we graag meer vrouwen aan het werk in technische banen. Hopelijk hebben we vandaag weer een aantal meisjes kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding”.

Girl’s Day is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Meer op het onderwerp ‘vrouwen in de techniek’

Veelzijdige korrels

Van een universiteit in Oostenrijk tot een biomassacentrale in Moerdijk. Effectieve samenwerkingsverbanden zijn cruciaal om nieuwe technologieën op te schalen en kennis te delen. 

Knutselen met atomen

Door de samenstelling van moleculen te veranderen kan de ene stof in de ander omgezet worden en met een katalysator gaat dit beter. ETCA-onderzoekers zoals Annemarieke maken katalysatoren in een zogenoemde katalysekeuken. 

De keuze voor wind is de enige logische voor Nederland

Marjan van Loon is er klaar voor om Shell door een belangrijke transitie heen te loodsen, richting de productie van duurzame energie.