In principe fakkelen wij zo min mogelijk; de gassen in de installatie zijn namelijk bedoeld voor productie en niet voor verbranding. Toch is fakkelen soms onvermijdelijk wanneer we een installatie bijvoorbeeld moeten afschakelen voor groot onderhoud of bij het weer opstarten van de fabriek. Een enkele keer is het nodig te fakkelen vanwege een incident om brandbare gassen veilig af te voeren en te verbranden.

Het afgelopen jaar zijn drie fakkels in groot onderhoud geweest waarbij deze zijn geïnspecteerd en gereviseerd. Bovendien brachten we nieuwe stoominjectoren aan die zorgen voor een schonere verbranding. En dit gaat ervoor zorgen dat áls we toch moeten fakkelen dit schoner en dus met minder overlast voor onze buren gebeurt.

Wilt u meer weten over fakkelen? Klik dan hier voor meer informatie.

Meer Shell

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic worden hergebruikt. Ook komen er nieuwe krakerfornuizen, die zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot gelijk aan die van een stad als Den Bosch.

Nieuwsberichten 2021

Nieuws- en persberichten 2020

Shell in Nederland

Wat is en wat doet Shell in Nederland?