Deze upgrader is een investering in circulariteit en past in onze ambitie om binnen tien jaar een chemiepark te zijn met netto nul CO2-uitstoot. De nieuwe fabriek gaat ervoor zorgen dat van plastic afval weer nieuwe chemicaliën gemaakt worden waardoor we een chemische recycling industrie ontwikkelen. De fabriek is naar verwachting in 2024 operationeel.

Klik hier voor meer informatie over de pyrolyse-olie-upgrader.

De ontmantelingsactiviteiten van het oude kantoor startten in juli en waren half oktober veilig afgerond. De video laat zien hoe het ontmantelingsproces verliep.

Meer Shell

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.