De nieuwe fabriek van Shell Chemicals Park Moerdijk gaat ervoor zorgen dat van plastic afval weer nieuwe chemicaliën gemaakt worden. De fabriek kan de kwaliteit van pyrolyse-olie - een vloeistof gemaakt van moeilijk te recyclen plastic afval – verbeteren zodat deze olie weer opnieuw gebruikt kan worden in de fabrieken. Hierdoor kunnen we als maatschappij nog steeds de producten maken die we allemaal dagelijks nodig hebben, terwijl daarvoor minder aardolie nodig is.

De investering sluit aan bij Shells ambitie om de chemische recyclingindustrie verder te ontwikkelen en om als industrie moeilijk te recyclen plastics te veranderen in nieuwe en nuttige producten. Om de gedeelde duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, wordt samengewerkt met klanten en partners. De fabriek is naar verwachting in 2024 operationeel.

Meer Shell

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic worden hergebruikt. Ook komen er nieuwe krakerfornuizen, die zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot gelijk aan die van een stad als Den Bosch.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Intussen werken we op steeds meer plekken in Nederland ook aan schonere energie. Alleen al in de afgelopen drie jaar hebben we besloten om hier circa 6,5 miljard euro in te steken. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.