De nieuwe fabriek van Shell Chemicals Park Moerdijk gaat ervoor zorgen dat van plastic afval weer nieuwe chemicaliën gemaakt worden. De fabriek kan de kwaliteit van pyrolyse-olie - een vloeistof gemaakt van moeilijk te recyclen plastic afval – verbeteren zodat deze olie weer opnieuw gebruikt kan worden in de fabrieken. Hierdoor kunnen we als maatschappij nog steeds de producten maken die we allemaal dagelijks nodig hebben, terwijl daarvoor minder aardolie nodig is.

De investering sluit aan bij Shells ambitie om de chemische recyclingindustrie verder te ontwikkelen en om als industrie moeilijk te recyclen plastics te veranderen in nieuwe en nuttige producten. Om de gedeelde duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, wordt samengewerkt met klanten en partners. De fabriek is naar verwachting in 2024 operationeel.

Meer Shell

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.