Gekleed in hun rode overalls gingen ze van start met een korte les over “hoe is het nu eigenlijk ook al weer”? Wat doet Shell Moerdijk precies en wat wordt er gemaakt en gedaan? Naar aanleiding van het thema van dit jaar: “Samen op weg naar een energieke toekomst” werd ook aandacht geschonken aan energie. De kinderen waren allemaal heel goed op de hoogte en wisten al heel veel. De rondleiding begon bij het bord in de hal waar Carla uitleg gaf over alle flora en fauna op en rond het terrein. Daarna startte de busrondrit en de kinderen keken hun ogen uit.

Carla vertelde over de fabrieken en over veiligheid, over het zonnepark, de dieren die er wonen en de kinderen stelden heel veel vragen. Na een korte wandeling door de natuur reden ze met de bus richting de brandweer. Onze collega brandweermannen hadden alle voertuigen al naar buiten gereden. Er was zelfs een wagen met daarin een grote drone. 

Het was een super bezoek en een onvergetelijke middag!

Meer Shell Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Moerdijk werkt hard aan de toekomst, onder meer met een fabriek voor chemische recycling van plastic en nieuwe krakerfornuizen die zorgen voor een vermindering van CO2-uitstoot gelijk aan een stad als Den Bosch. 

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Moerdijk.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.