Het opstarten ging echter ook gepaard met een duidelijk zicht- én hoorbare fakkel. We vinden het echt vervelend dat we hiermee de afgelopen dagen onze omgeving tot last zijn geweest. Hiervoor bieden we onze oprechte excuses aan.

De komende dagen voeren we nog activiteiten uit in verband met de lopende onderhoudsstop; deze werkzaamheden kunnen voor kortstondig en beperkt extra fakkelaanbod zorgen, maar dat zal vergeleken met de afgelopen dagen in aanzienlijk mindere mate zijn.

UPDATE FAKKELHINDER

24 mrt. 2022

Als gevolg van een operationeel probleem zijn wij genoodzaakt de kraakinstallatie uit bedrijf te nemen. Dit gebeurt op een gecontroleerde en veilige manier.

Helaas resulteert dit in een voor de omgeving duidelijk zicht- en hoorbare fakkel. Mogelijk kan deze fakkelhinder zelfs meerdere dagen aanhouden en kan een oranje gloed in de wijdere omtrek zichtbaar zijn.

Wij bieden u bij voorbaat hiervoor onze welgemeende excuses aan en doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

UPDATE 6 APRIL 2022

Het probleem is opgelost en we gaan de kraker de komende tijd weer in gebruik nemen. Omdat het nodig is om eerst het stoomsysteem van de installatie op te warmen, produceren we de komende dagen meer geluid dan u van ons gewend bent.

Ondanks dat we deze opstart met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren, zullen de activiteiten gepaard gaan met een duidelijk zicht- en mogelijk hoorbare fakkel. Een fakkel is een voorziening om overtollig gas op een veilige manier af te voeren en te verbranden.

U kunt er op rekenen dat we er alles aan doen om hinder voor onze omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. We bedanken u voor uw begrip.

Hier kunt u eventueel meer informatie over fakkelen vinden.

Meer Shell Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden grote stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic pas echt worden hergebruikt, dankzij circulaire chemie.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Moerdijk.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.