We bedanken in het bijzonder Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer en Marjan van Loon voor hun komst en ook onze collega’s en Peter Schoonen, boswachter van Staatsbosbeheer voor het faciliteren van deze dag.

Naast een terugblik op afgelopen plantseizoen, de toekomstige plantseizoenen en de verschillende pilots die lopen bij dit partnerschap hebben we op deze dag beide organisaties op verschillende manieren beter leren kennen.

Zo hebben we door de presentatie meer geleerd over de stappen die Shell Chemicals Park Moerdijk zet in de energietransitie en via een rondleiding per bus door verschillende veranderingen van dichtbij kunnen zien.

Ook kwamen we meer te weten over de ontwikkelingen in/bij het bos van Klundert, de rol die Staatsbosbeheer speelt en de interacties van boswachters met de verschillende partijen uit de omgeving. Gezamenlijk werd, om de samenwerking nog eens te onderschrijven, een boom gepoot in het bos van Klundert.

Meer Shell

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden grote stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic pas echt worden hergebruikt, dankzij circulaire chemie.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.