Het Experience Center was de perfecte plek voor de eerste bijeenkomst van het platform dit jaar. “Een KAM-coördinator houdt zich bezig met Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu”, zegt ‘gastheer’ Jean-Pierre Verbraak, Manager Health, Safety & Environment van Shell Moerdijk. “Om als groep professionals het belang van een goede veiligheidscultuur binnen onze bedrijven te bespreken, is heel belangrijk. Wat verstaan we daar met elkaar onder en hoe kunnen we deze steeds verder verbeteren?”

Goal Zero

Jean-Pierre Verbraak vervolgt: “Op Shell Moerdijk geldt: Je werkt hier veilig, of je werkt hier niet. Geen ongevallen, geen milieu-incidenten, oftewel Goal Zero. Dat is ons doel. Voor de eigen veiligheid en voor die van de omgeving en onze buren. Omdat we op Shell Moerdijk met vluchtige, brandbare stoffen werken, heeft veiligheid topprioriteit. Ons veiligheidsbeleid gaat hierin verder dan het naleven van de wettelijke verplichtingen. De belangrijkste doelstelling is om de risico’s steeds verder te verkleinen. Shell borgt de veiligheid door goed ontwerp en bouw van de installaties, onderhoud, opleiding, training en het bewust maken van de verantwoordelijkheid van iedere individuele medewerker. Op deze manier wil Shell de veiligheid en de gezondheid van iedereen op én om het terrein maximaal waarborgen. Het was goed om vandaag onze onderlinge ervaringen te delen.”

Meer Shell Moerdijk

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Moerdijk.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.