Na de opening van ons zonnepark hebben wij de Gemeente Moerdijk en Gemeente Hoeksche Waard beiden een cadeau gegeven in de vorm van groen voor beide gemeentes. In Zevenbergen is vorig jaar in samenwerking met IVN Natuureducatie een Tiny Forest aangeplant en gisteren is symbolisch de laatste boom de grond in gegaan in Strijensas. Wethouder Piet van Leenen die ooit van onze kinderraad op Generation Discover de cheque voor de bomen in ontvangst nam was ook bij het planten aanwezig.

Ook kinderen uit Strijensas hielpen woensdag 11 mei met het planten van de laatste boom aan de Sassedijk. In totaal staan er 111 nieuwe bomen. Dit zijn onder andere de Zomerlinde, Plataan en de Canadese Populier. Deze bomen worden ongeveer 30 meter hoog en kunnen zo het zicht op Windpark Oude Mol beperken.

Onze donatie van € 25.000 voor het planten van bomen in Strijensas is door de gemeente geschonken aan stichting Windwaarde. Deze stichting ontvangt dit bedrag voor haar activiteiten om Strijensas te verduurzamen en leefbaarder te maken.

Stichting Windwaarde
Het huidige Windpark Oude Mol in de Mariapolder bestaat nu uit 6 windturbines. Eind volgend jaar worden deze vervangen door 4 hogere windturbines. Mede door de inzet van stichting Windwaarde uit Strijensas sprak de gemeente met de ontwikkelaar af om onderaan de Sassedijk een rij bomen te planten.

De kinderen hielpen met het planten van de boom en het planten van bloemenzaadjes daaromheen. De enorme inzet van de kinderen werd beloond met een lekker ijsje.

Meer Shell Moerdijk

Shell Moerdijk

Shell Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa.

Laatste nieuws

Overzicht van de nieuwsberichten van Shell Moerdijk.

Over ons

In deze sectie o.a. een overzicht van onze activiteiten en verantwoordelijkheden in Nederland. Lees ons magazine Shell Venster of download onze apps.