Oorspronkelijk doel van het PII is om de aanschaf van grote en complexe blussystemen door chemieclusters in Nederland onderling af te stemmen en de inzetbaarheid ervan te garanderen. Het samenwerkingsverband PII zorgt voor optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit schuimvormendmiddel en grote (schuim) blussystemen van de deelnemers. Uiteraard is het delen van elkaars kennis en kunde een belangrijke meerwaarde en kan 24/7 een hulpvraag vanuit de publieke incidentbestrijdingsorganisaties worden gecoördineerd.

Brandweercommandant Shell Chemicals Park Moerdijk Arno van der Heijden: “Goed dat we de samenwerking tussen de vier grootste bedrijfsbrandweerkorpsen van Nederland op deze wijze verankeren. Hiermee reduceren we de impact van grote incidenten op het milieu, door een beroep te doen op elkaar expertise en middelen. We vullen elkaars capaciteiten en kwaliteiten aan en we bevorderen daarmee een doelmatige bestrijding van industriële incidenten. Een win-win situatie, waarbij niet alleen de bedrijven voordeel halen uit dit samenwerkingsverband, maar vooral onze buren en samenleving als geheel.”

Meer Shell

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Moerdijk werkt hard aan de toekomst, onder meer met een fabriek voor chemische recycling van plastic en nieuwe krakerfornuizen die zorgen voor een vermindering van CO2-uitstoot gelijk aan een stad als Den Bosch. 

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.