Het was voor een aantal spannend om te presenteren aan een volle zaal, maar het ging fantastisch. Voordat de kinderen de adviezen presenteerden, kregen de kinderen als een kadootje een enthousiaste en interactieve workshop over chemische reacties door “Professor BimBom” van Mad Science. 

Maar.. wat zijn die adviezen? De kinderen vinden dat wij als Shell en ‘influencer’ moeten worden. Daarmee bedoelen ze dat ons bedrijf, omdat het zo’n groot en belangrijk bedrijf is, een voortrekkersrol moet gaan spelen. Als wij laten zien hoe het moet, en allemaal slimme ideeën bedenken, goed voor de natuur zorgen, dan volgt de rest vanzelf! Tegelijkertijd kunnen we (nog) niet volledig van fossiele brandstoffen af en zal er dus nog steeds naar olie en gas geboord moeten worden. Maar, zeiden de kinderen, dan moet dat wel zo duurzaam mogelijk gebeuren. Ook wat betreft veiligheid zijn er nog wel goede dingen te bedenken. GM Richard Zwinkels ontving de adviezen, die werden geïllustreerd met super leuke zelfgemaakte posters, met enthousiasme en sprak uitgebreid met de kinderen over samenwerken. We moeten allemaal ons best doen voor de toekomst! Nu is het weer de beurt aan de volwassenen en is er veel te bespreken bij ons: de taak van de kinderen zit er voor dit jaar op! Volgend jaar treedt een nieuwe raad op met kinderen die dan weer over een actueel onderwerp na gaan denken.

Het uitgebreide advies is binnenkort te vinden op www.kinderraad.shell. Meer informatie of ken je iemand die volgend schooljaar mee wil doen met de Shell Moerdijk Kinderraad? Laat het ons weten via: communicatiepernismoerdijk@shell.com