De tanks werden gebouwd bij Arma Tankbouw, een specialist in opslagtanks uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het gaat om drie tanks, van 22 m, 12 m en 5 m diameter en van 25 m, 20 m en 9 m hoog. De tanks zijn bestemd voor de opslag van onbehandelde en behandelde pyrolyse-olie en van afvalproducten.

Recyclen

De nieuwe fabriek gaat ervoor zorgen dat van plastic afval weer nieuwe chemicaliën worden gemaakt. De fabriek kan de kwaliteit van pyrolyse-olie - een vloeistof gemaakt van moeilijk te recyclen plastic afval – verbeteren en omzetten in chemische grondstoffen voor de kraakinstallatie.

De investering sluit aan bij Shells ambitie om de chemische recyclingindustrie verder te ontwikkelen en om als industrie moeilijk te recyclen plastics te veranderen in nieuwe en nuttige producten.

Meer Shell

Samen voor de wijk van de toekomst

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam en Shell Chemicals Park Moerdijk verduurzamen de eigen activiteiten in de regio. Beide parken willen bijdragen aan een schonere toekomst. Dit kunnen ze niet alleen. Samenwerken met buurtbewoners is hier een belangrijk onderdeel van.

Verenigingen

Vertegenwoordig je een vereniging die duurzame stappen wil zetten? Dan maak je kans op een financiële bijdrage van max. €10.000. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de eerstvolgende campagne!

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Moerdijk werkt hard aan de toekomst, onder meer met een fabriek voor chemische recycling van plastic en nieuwe krakerfornuizen die zorgen voor een vermindering van CO2-uitstoot gelijk aan een stad als Den Bosch.