Deze week hebben er 20 medewerkers van Shell Chemicals Park Moerdijk en Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam hun mouwen opgestroopt, en in Klundert de Groenstrook opgeruimd. In samenwerking met staatsbosbeheer hebben zij de ruiterpaden nagelopen en de omgeving vrijgemaakt van zwerfafval.

Na eerdere succesvolle acties in Klundert was het vandaag weer tijd voor de vrijwilligers om de natuur in te gaan. De hele middag zijn er twee groepen op stap geweest om verschillende delen van de Groenstrook op te ruimen. Naast het verwijderen van het afval hebben ze “echte” boswerkzaamheden verricht. Er is hout verzameld van en langs de paden, en verder in het bos gestapeld om veiligheid te bevorderen en om biodiversiteit te stimuleren. De Groenstrook is voorlopig weer goed bewandelbaar, en het bos heeft nieuwe mogelijke huisvesting voor de insecten, vogels en andere dieren.

Meer Shell

Samen voor de wijk van de toekomst

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam en Shell Chemicals Park Moerdijk verduurzamen de eigen activiteiten in de regio. Beide parken willen bijdragen aan een schonere toekomst. Dit kunnen ze niet alleen. Samenwerken met buurtbewoners is hier een belangrijk onderdeel van.

Verenigingen

Vertegenwoordig je een vereniging die duurzame stappen wil zetten? Dan maak je kans op een financiële bijdrage van max. €10.000. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de eerstvolgende campagne!

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden grote stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic pas echt worden hergebruikt, dankzij circulaire chemie.