We zitten midden in de energietransitie, en samen werken we er hard aan deze te versnellen. Wij steunen en investeren in initiatieven en business projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving door het realiseren van innovatieve oplossingen voor meer en schonere energie en het verduurzamen van mobiliteit in Nederland te verminderen of te compenseren. Ook helpen we een inclusieve energietransitie vooruit, door gelijke kansen te bieden en kansen op de arbeidsmarkt te ontsluiten.

Two women working in lab

INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

We helpen bij het realiseren van oplossingen voor een schonere toekomst door te investeren in onderzoek, start-ups en scale-ups en onderwijsinstellingen die bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

Shell electric vehicle charging point

DUURZAMERE MOBILITEIT

We zetten ons in voor het verduurzamen van mobiliteit in Nederland.

rotterdam-city-view

INCLUSIEVE TRANSITIE

Wij steunen initiatieven die bijdragen tot een inclusieve energietransitie en bieden kansen en een stem aan degenen die nog niet kunnen profiteren of deelnemen.

Innovatieve Oplossingen

New Energy Challenge
De New Energy Challenge is een wedstrijd voor start-ups en scale-ups, gezamenlijk georganiseerd door Get in the Ring, Rockstart, Shell en YES! Delft. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers in Europa en Israël die geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen ontwikkelen die van vitaal belang kunnen zijn bij het versnellen van de energietransitie.

NXplorers Junior
NXplorers Junior is een innovatief, online onderwijsprogramma dat leerlingen in groep 7/8 kennis laat maken met complex en creatief denken. Dit is nodig om positieve verandering binnen de energietransitie teweeg te brengen.

Missie H2
Het doel van Missie H2 is om het bewustzijn van de duurzame mogelijkheden van waterstof bij het Nederlandse publiek te vergroten en een brede beweging voor de energietransitie op gang te brengen.

Invictus Games
Sponsoring van de Invictus Games. het verstrekken van fondsen om het gebruik van schonere energieoplossingen in de stad Den Haag te stimuleren, met name evenementen in Het Zuiderpark.

Duurzamere Mobiliteit

Shell Eco-marathon
Shell Eco-marathon is een wereldwijd academisch programma dat getalenteerde studenten uitdaagt om auto's te ontwerpen en te bouwen, waarbij rekening wordt gehouden met technische en gedragsfactoren om baanbrekende energie-efficiëntieresultaten te bereiken.

Staatsbosbeheer
Shell en Staatsbosbeheer zijn in het voorjaar van 2019 een langdurige samenwerking aangegaan. In de loop van 12 jaar zullen meer dan 5 miljoen bomen worden geplant in Nederlandse bossen. Daarnaast werken Shell en Staatsbosbeheer samen op het gebied van kennisuitwisseling, onderwijs en innovatie.

CO2 Reduction at Foundations
Shell ondersteunt belangrijke, op duurzaamheid gebaseerde stichtingen met het verminderen van hun CO2-voetafdruk in mobiliteit, voornamelijk gericht op maar niet beperkt tot wegtransport.

Inclusieve Transitie

Jet-Net
Onze samenwerking met Jet-Net/Tech-Net richt zich vooral op middelbare scholen. We ondersteunen het netwerk in hun missie met een donatie, eventueel gastlessen en/of ondersteuning op hun Career Days (via vrijwilligers), met een specifieke focus op gelijke kansen voor jongeren.

Laptop Project – Close the Gap / Stichting Boschuysen
Shell Nederland geeft alle laptops een tweede leven, nadat ze intern vervangen worden. De laptops gaan naar Nederlandse jongeren, die er geen hebben en niet de middelen hebben om er een te kopen. Samen met Close The Gap en Stichting Boschuysen hoopt Shell dat de laptops het voor de nieuwe eigenaren makkelijker maken om te studeren en te communiceren.

JINC
JINC creëert gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, geboren en getogen in een sociaal-economisch nadelige omgeving met minder rolmodellen. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welke banen bij hun talenten passen en leren ze solliciteren. De samenwerking met Shell richt zich op vmbo/mbo via JINC Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

TalentHub op Zuid
Albeda Rotterdam opent een plek voor (bijna) uitvallers zonder startkwalificatie. Het uitgangspunt is om de jongeren te leiden naar de kansrijke sectoren zoals techniek en banen binnen de energietransitie (focus op jongeren zonder startkwalificatie van 16-27 jaar op alle (mbo)niveaus, woonachtig in Rotterdam-Zuid.

Refugee Talent Hub
In samenwerking met Stichting Refugee Talent Hub, organiseert Shell een leerprogramma voor vluchtelingentalenten, het ‘’Shell Learning Programme for Refugee Talents”, waarin verschillende activiteiten en trainingen worden gegeven gedurende een traineeship van een aantal maanden. Met dit programma wil Shell kansen van de talenten op de Nederlandse arbeidsmarkt vergroten met de mogelijkheid om een carrière bij Shell te starten.

Studiezalen
Stichting Studiezalen zet zich in om kinderen, voornamelijk basisschool en middelbare scholieren, huiswerkbegeleiding en coaching te bieden in een veilige, rustige en stimulerende omgeving. Daarnaast worden in partnerschap met Shell evenementen en bedrijfsbezoeken georganiseerd voor de scholieren om ze te inspireren voor studie- en beroepskeuzes in de toekomst.

Young Diverse Leaders
Stichting Young Diverse Leaders ondersteunt de persoonlijke en professionele ontwikkeling van ambitieuze master/PhD studenten en young professionals, zodat zij hun volledige potentieel op de arbeidsmarkt kunnen bereiken. Samen met Stichting Young Diverse Leaders, organiseert Shell events en workshops om kennis, inspiratie en verschillende vaardigheden aan deze studenten te bieden die zij vervolgens kunnen gebruiken in hun dagelijks (werk)leven.

MEER OVER DE SAMENLEVING EN SHELL

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.

Samen de winter door

Een overzicht van de maatschappelijke initiatieven die we ondersteunen, met als doel energiebesparing en het tegengaan van (energie)armoede.

Shell Sustainability Report

Meer weten over onze milieugerelateerde en sociale prestaties?