Wil je graag jouw talent benutten bij een bedrijf dat jouw behoefte aan flexibiliteit ondersteunt? Ga dan bij ons op zoek naar de volgende stap in jouw carrière.

Buitengewone carrières, buitengewone ouders

Het personeelsbestand van Shell is zeer divers. Ontdek hoe onze medewerkers de juiste balans vinden:

Het gesprek aangaan over parttime werken – Joyce Loh

Het gesprek aangaan over parttime werken – Joyce Loh

Als adviseur Organisational Effectiveness begrijpt Joyce Loh wat er voor nodig is om op een efficiënte manier uitstekende resultaten te behalen. Ze gebruikte haar kennis en ervaring om in gesprek te gaan met haar team en creëerde een parttime functie voor zichzelf, zodat ze elke vrijdag thuis bij haar gezin kan zijn. Door haar grenzen goed te bewaken en de toewijding aan haar gezin en baan te behouden is het Joyce gelukt om de organisatorische effectiviteit van haar team te verbeteren door hen in staat te stellen om zonder haar te kunnen werken. Het feit dat haar team haar heeft genomineerd voor een Work-life Balance Award geeft aan dat deze opzet erg goed werkt voor alle betrokkenen. 

“Omdat ik een dag per week afwezig ben, word ik gedwongen om organisatorische effectiviteit te ontwikkelen met mijn collega's.”

Parttime VP, fulltime uitblinker – Maggie van’t Hoff

Parttime VP, fulltime uitblinker – Maggie van’t Hoff 

Maggie van’t Hoff maakt deel uit van een groeiende groep professionals die parttime werkt en tegelijk carrière maakt. Na de geboorte van haar derde kind wilde Maggie minder gaan werken om meer tijd voor haar gezin te hebben. Dat was in 2009 en sindsdien heeft ze twee keer promotie gemaakt terwijl ze vier dagen per week werkt. Op dit moment geeft ze leiding aan de IT Strategy, Delivery en Operations van Shell Retail, waarbij ze verantwoordelijk is voor meer dan 45.000 retaillocaties in 80 landen. Maggie schrijft haar succes toe aan haar talent om effectief prioriteiten te stellen en duidelijk haar grenzen aan te geven.

“Om promotie te maken is het ook belangrijk dat je je toezeggingen nakomt. Je moet laten zien dat je bekwaam bent en het werk aankunt, ongeacht het aantal uur per week dat je werkt.”

Is een vijfdaagse werkweek beter?

 Jason Lind with a baby

Stereotypen doorbreken – Jason Lind 

Jason Lind was een van de eerste ouders bij Shell die in aanmerking kwamen voor gedeeld ouderschapsverlof. Dit gaf zijn gezin de flexibiliteit om vrij te nemen en elkaar te helpen, zonder al te grote financiële zorgen. De vaders van nu begrijpen dat dit een gelegenheid is om de stereotype man-vrouwverhoudingen te doorbreken en hun kinderen – jongens en meisjes – te laten zien dat mensen gelijk zijn elkaar. “Als ik niet de keuze had gehad om vrij te nemen, zou alleen mijn vrouw de vreugde en verantwoordelijkheid van het hebben van een pasgeboren kind hebben gekend en zou ik weinig betrokken zijn geweest bij deze bijzondere tijd.”

Gedeeld ouderschapsverlof: naar een toekomst met evenwichtige man-vrouwverhoudingen

Grensoverschrijdende samenwerking – Maroesja Boorsma

Grensoverschrijdende samenwerking – Maroesja Boorsma

Voor het delen van een functie is slimme technologie en een creatieve aanpak nodig. Maroesja en haar collega Catherine doen hetzelfde werk in verschillende landen; de een werkt in Londen en de ander in Nederland. Samen delen ze een functie waarbij ze de mogelijkheid hebben om te kiezen wanneer en waar ze hun werk doen. Op deze manier profiteren ze van een bevredigende werkervaring terwijl ze de balans bewaren met hun privéleven.    

“Ik voel mij erg bevoorrecht dat ik parttime en flexibel kan werken. Hiermee heb ik de ideale balans gevonden tussen een bevredigende en interessante functie bij Shell Tax en de mogelijkheid om genoeg tijd met mijn vier opgroeiende kinderen door te brengen.” - Maroesja

Prioriteiten stellen – Roger Hunter

Prioriteiten stellen – Roger Hunter

Na de komst van zijn tweede kind besloot Roger Hunter vier dagen te werken om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Eerst probeerde hij vijf dagen werk in vier dagen te persen, maar al gauw realiseerde hij zich dat daar niet de oplossing lag. Door twee jaar parttime te werken werd Roger effectiever in tijdmanagement binnen zijn huidige functie als GM voor Alternative Energy and Fuel Development Strategy; tegenwoordig werkt hij fulltime maar krijgt hij de mogelijkheid om zijn kinderen een paar keer per week naar school te brengen en op te halen.

“Ik heb geleerd om prioriteiten te stellen, vaker 'nee' te zeggen en meer orde en structuur aan te brengen in mijn werk.”

Een baan en een gezin – Krista van Oudheusden

Een baan en een gezin – Krista van Oudheusden

Veel werkende moeders maken zich tegenwoordig zorgen dat ze niet meer door kunnen werken vanwege het gezin. Zo ook Krista van Oudheusden, tot ze ontdekte dat ze een groot deel van haar werk in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, India en Singapore op afstand kon doen. Naast deze virtuele oplossing, ontdekte ze dat haar team openstond voor een flexibele benadering van projectmanagement. Het geheim achter haar succes is tijdmanagement. Hierdoor kan ze voldoen aan de vereisten voor het project én om vijf uur naar huis gaan om er voor de kinderen te zijn.

“Flexibiliteit is niet alleen positief voor werkende moeders. Wanneer allerlei verschillende mensen met hun verschillende ervaringen en inzichten samenwerken, is dat een plus voor de besluitvorming als geheel.”

Gedeelde verantwoordelijkheden – Bernd van den Brekel

Gedeelde verantwoordelijkheden – Bernd van den Brekel

Het opvoeden van kinderen vraagt niet om opoffering maar om compromissen. Toen zijn vrouw door wilde werken, besloot Bernd van den Brekel dan ook parttime te gaan werken bij Shell Research and Development. Samen delen ze de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun drie kinderen en Bernd was in staat om te blijven voldoen aan de verantwoordelijkheden van zijn functie door 90% van zijn baan te verdelen over een vierdaagse werkweek. Zo wist hij een goede balans tussen werk en privé te behouden en werd hij bovendien gepromoveerd tot Learning Manager voor Wells.

“De meeste managers zijn hulpvaardig en bereid om naar oplossingen te zoeken waar zowel de medewerker als het bedrijf van profiteren.”

Bekijk de video: Shell tilt je carrière naar een hoger plan

Stuur ons je feedback

We willen graag weten wat je van deze pagina vindt. Heb je alles gevonden waar je naar op zoek was? Is er nog andere informatie die we volgens jou moeten toevoegen? Laat het ons weten.

Meld je aan voor onze mailinglijst

Meld je aan voor onze mailinglijst

Word lid van de Shell Talent Community en ontvang updates over carrièrekansen, nieuws en evenementen op jouw vakgebied. Door lid te worden kun je ons op de hoogte brengen van je vaardigheden, interesses en gewenste carrièreverloop, zodat wij je relevante informatie kunnen sturen.

Ook in Professionals

Vacatures zoeken voor professionals

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Shell en ontdek hoe je iets voor de maatschappij kunt betekenen.

Waarom Shell?

Kom werken bij een opmerkelijk team dat zich geheel richt op de ontwikkeling van energiebronnen die nodig zijn om vooruitgang een nieuwe impuls te geven.