Digitalisering is een belangrijk instrument voor de versnelling van Shellstransitie naar een energiebedrijf met netto nul uitstoot. Hiermee kunnen we de ecologische voetafdruk van onze activiteiten verkleinen en onze klanten koolstofarme oplossingen bieden. Shell verricht al tientallen jaren baanbrekend werk op het gebied van de ontwikkeling en toepassing van digitale technologieën en het tempo van invoering ervan groeit bijna exponentieel. We bouwen interne capaciteit en verankeren alles wat digitaal is in elke aspect van ons bedrijf.

Ontdek je nieuwe baan bij Shell

Ben je net klaar je opleiding of studie, of heb je al flink wat werkervaring? Bij Shell zijn er mogelijkheden voor iedereen. Kijk zelf maar.

Vind hier de rol die bij je past

  

IT solutions are serving millions!

IT-oplossingen voor miljoenen!

Het Information Technology-team (IT) van Shell werkt aan complexe uitdagingen om versneld verandering door te voeren en op grote schaal waarde toe te voegen.

Dit doen we door middel van toonaangevende leveringscapaciteit en ontwikkelingscentra voor medewerkers. We hebben 80 miljoen digitaal aangesloten klanten, wat veel mogelijkheden biedt om digitale transformatie te realiseren.

Investing in our technology and people

Investeren in onze technologie en onze mensen

Voor Shell gaat digitalisering niet alleen om "technologie". Het is ook onze cultuur, onze mensen, en ‘agile’- werkmethoden. Deel uitmaken van dit mondiale team betekent deel uitmaken van een ecosysteem van externe en interne belanghebbenden, klanten en partners. We gebruiken een geavanceerde infrastructuur en werken samen met de beste technologie- en cloudleveranciers ter wereld om de digitalisering binnen onze bedrijven te versnellen en op te schalen. 

Partners in our energy transition

Partners in onze energietransitie

Information Technology bij Shell kent een voortdurend groeiend ecosysteem van partnerschappen met marktleiders. Zo werkt Shell al dertig jaar samen met een strategische alliantie om bij te dragen aan een wereld met netto nul uitstoot. Samen willen we onze klanten nieuwe oplossingen bieden om hen te ondersteunen in hun ambities op het gebied van energietransitie en CO2-reductie. Ook heeft Shell een overeenkomst met Microsoft voor levering van hernieuwbare energie, waardoor Microsoft kan voldoen aan zijn streven naar 100% hernieuwbare energie in 2025.

Een wereldwijd team:

De vier IT-organisatiefuncties van Shell - Enterprise IT, Business IT, Information & Digital Engineering en Information & Digital Services and Operations - werken vanuit locaties in Houston, Den Haag, Londen en Bangalore.

Enterprise IT

Enterprise IT

Enterprise IT stelt het stappenplan van Shell voor digitale technologie op en stuurt onze algehele IT-strategie om zakelijke waarde te vergroten en efficiënte IT-architectuur, data, risico’s, governance en integratie mogelijk te maken. Als architect van IT-oplossingen leveren we marktconforme IT-platforms door de waarde van data te maximaliseren. Daarnaast ontwerpen we technologische oplossingen om een gestroomlijnde IT-architectuurbasis te behouden.

IDE

Information & Digital Engineering (IDE)

Information & Digital Engineering (IDE)

Information and Digital Engineering maakt het mogelijk om op het bedrijf afgestemde skillpools en loopbaantrajecten te realiseren waarin zakelijke en IT-vaardigheden worden samengebracht om via centra voor capaciteitsopbouw te werken aan gemeenschappelijke doelen. Deze centra bieden leer- en bijscholingsprogramma’s voor Design Engineering, Enterprise Resource Planning, Information Data & Analytics, Project & Programme Management, Software Engineering, Transformational Change, Business Products & Platform Capability, Citizen Development, Power Digital Core en Strategy & Planning.

Business IT

Business IT

Onze business-gerichte IT-teams leiden teams van experts in onze bedrijven Projects and Technology, Upstream, Downstream, Integrated Gas en Renewables & Energy Solutions en bieden IT-oplossingen die hun zakelijke doelstellingen ondersteunen.

Op het raakvlak van ondernemen en IT bieden zij kennisleiderschap door de ontwikkeling van strategische IT-plannen, het beheer van portfolio’s en het optimaliseren van levering. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele traject van technologische oplossingen ter versterking van de gezondheid en operationele strategieën van de zakelijke portfolio. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van informatierisicobeheer en compliance- en assuranceprocessen. Ze signaleren, creëren en beschermen waarde uit technologie- en data-investeringen en sponsoren citizen development projecten waarmee uitstekende bedrijfsresultaten kunnen worden behaald.

IDSO

Information & Digital Services and Operations (IDSO)

Information & Digital Services and Operations

Dit team beheert de IT-systemen waarop Shell draait. Dankzij de instrumenten voor samenwerking waarover het Information & Digital Services and Operations-team van Shell beschikt, kan ons wereldwijde personeel gezamenlijk betrouwbare, veilige en betaalbare IT-activiteiten leveren om bedrijfsstrategieën te ondersteunen en te bouwen aan gebruiksvriendelijke ondernemingstechnologieën.

We bouwen ondernemingstechnologie en beheren IT voor al onze bedrijfsmiddelen, zodat onze mensen effectief, betrouwbaar en veilig kunnen werken. Wij leggen de digitale basis voor het bedienen en onderhouden van IT-systemen waar miljoenen klanten en belanghebbenden van Shell elke dag weer op vertrouwen. Daarnaast voeren we controles uit om ervoor te zorgen dat de financiële waarden van Shell betrouwbaar zijn voor investeerders en we detecteren, beheren en rapporteren gegevens en cyberincidenten zodat boeken op tijd kunnen worden afgesloten.

OOK IN CARRIÈRES

Technische carrières

Ontdek de uitgebreide carrièremogelijkheden voor bv. werktuigbouwkundigen, lucht-en ruimtevaart ingenieurs, onderzoekswetenschappers, information technology experts en geoscientists.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Diversiteit en inclusiviteit

Bij Shell kun je het beste uit jezelf halen. We geven talent volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen, ongeacht je achtergrond of hoe je in het leven staat.