Sales and Marketing is de drijvende kracht achter het commerciële succes van Shell

Een baan in Sales and Marketing bij Shell draait om de klantenervaring en levert een essentiële bijdrage aan het creëren van waarde in de gehele klantenketen. Wij zijn op zoek naar sales professionals en marketeers die weten hoe belangrijk het is om waarde te creëren en voor klantentevredenheid te zorgen.

Het stimuleren van winstgevende groei door Shell te verbinden met klanten en hun behoeftes te begrijpen, is van essentieel belang bij Sales and Marketing bij Shell, of het nu gaat om onze eindklanten, zakenpartners, overheden of ngo's.

Daarom is Shell op zoek naar getalenteerde en charismatische professionals in Sales and Marketing die veel ervaring in het bedrijfsleven hebben opgedaan, enthousiast de klantenervaring willen verbeteren en vertrouwensrelaties kunnen opbouwen. Wij zoeken mensen die deel willen uitmaken van een organisatie waarin klantgerichtheid centraal staat en die een positieve impact wil maken op de sector.

Maak kennis met de manager, Juan Ignacio Elias, Global Sales Excellence Lead voor Shell Global Commercial

Gevraagd naar de belangrijkste verschillen tussen Shell en andere internationale oliemaatschappijen noemt Juan de waarde van het merk Shell, de wereldwijde ontwikkelingsmogelijkheden en de focus op de klant.

"Ik heb diverse lokale, regionale en mondiale functies bekleed bij Sales & Marketing", zegt Juan, "Wat mij vooral veel voldoening gaf, was om toegang te hebben tot zo'n enorm gevarieerd werkgebied en te werken bij een multinational met sterke kernwaarden als eerlijkheid, integriteit en respect voor elkaar.

Juan, die nu al meer dan tien jaar voor Shell werkt, legt uit waarom Shell voorstander is van effectieve commerciële teams om een optimale klantenervaring te kunnen bieden.

"In een commerciële functie bij Shell moet je werken met een uiterst professioneel en divers team, waarbij je de allernieuwste technieken en instrumenten gebruikt, maar tegelijkertijd de balans tussen werk en privé moet bewaren."

Voice of the Customer en Commercial Excellence

Voorbeelden van Shells streven om de op de klant gerichte activiteiten te bevorderen en waarde voor de klant te maximaliseren, zijn de campagne "Voice of the Customer" en het interne Commercial Excellence-programma.

De campagne "Voice of the Customer" werd in 2012 in Shells servicestations in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en in 2013 over alle Shell-verkooppunten wereldwijd uitgerold. Dankzij dit concept kunnen Shells Sales & Marketing-teams in real time vaststellen hoe klanten hun bezoek aan Shell hebben beleefd. "Voice of the Customer" begint nu vorm te geven aan de wijze van werken op Shells servicestations en geeft ons de belangrijke kans om een internationale dialoog tussen de klanten en Shell op gang te brengen.

Het Commercial Excellence-programma identificeert en ontwikkelt de beste verkooppraktijken voor onze commerciële teams. Het programma helpt professionals in sales om hun werk te coördineren en op elkaar af te stemmen om inzicht te krijgen in de behoeften van de klant en hieraan tegemoet te komen. Als zodanig is het een belangrijk instrument om ervoor te zorgen dat onze mensen de juiste serie handelingen, procedures en instrumenten ter beschikking hebben.

In een Sales and Marketing-baan bij Shell word je ondergedompeld in de nieuwste praktijken voor commercieel management en krijg je de gelegenheid om je ervaring in onze zeer gerespecteerde verkooporganisatie in te brengen.

Ook in Professionals

Vacatures zoeken voor professionals

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Shell en ontdek hoe je iets voor de maatschappij kunt betekenen.

Waarom Shell?

Kom werken bij een opmerkelijk team dat zich geheel richt op de ontwikkeling van energiebronnen die nodig zijn om vooruitgang een nieuwe impuls te geven.