Reservoir Engineers bij Shell leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van vernieuwende oplossingen voor een aantal van de grootste uitdagingen waar de mondiale energie-industrie voor staat.

Als Reservoir Engineer bij Shell vertaal je petrofysische en geologische data in dynamische reservoirmodellen. Je ziet hoe jouw onderzoek impact heeft op wat er in de wereld gebeurt en werkt met de modernste technologieën.

Tot je taken behoren het opstellen van economisch haalbare plannen, voorspellingen voor olie- en gasdebieten, prognoses voor het aantal putten dat voor optimale winning nodig is, en het geven van advies over waar de putten moeten komen en hoe de maximale productiviteit daarvan kan worden bereikt.

Wie we zoeken

Wij zijn op zoek naar creatieve en ambitieuze professionals met bewezen ervaring en uitstekende technische kennis. Om ervoor te zorgen dat je je taken optimaal uit kunt voeren, beschikken we over uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsprogramma's om je engineering- en commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen.

Dankzij de samenwerking met onze experts zijn we toonaangevend in de wereld. Daarom moedigen wij een cultuur aan waarin samenwerking, integratie en diversiteit hoog in het vaandel staan. Met de ruimte om baanbrekende energieoplossingen te realiseren, behoren de banen bij Shell Reservoir Engineering tot de meest gewilde in de industrie.

"Shell leek me wel interessant vanwege de omvang en omdat het veel meer mogelijkheden bood dan het bedrijf waar ik eerst voor werkte. Dat was de belangrijkste reden voor mijn overstap."

Roos van Ditzhuijzen, Senior Reservoir Engineer for Projects & Technology

Maak kennis met het team

Roos van Ditzhuijzen, Senior Reservoir Engineer for Projects & Technology, kwam pas bij Shell na een lange carrière bij een ander energiebedrijf. Samenwerken en van elkaar leren zijn cruciaal voor het project waaraan Roos werkt, dat erop gericht is de productie in een afgesloten olieveld weer op gang te brengen. "Alleen al door te praten met de deskundigen binnen Shell vergroot ik mijn technische kennis", vertelt ze. "Alle relevante disciplines zijn in het team vertegenwoordigd - alles is geïntegreerd."

Voor Roos is deze samenwerkingscultuur een van de dingen die het werken bij Shell zo leuk maakt. Een ander aspect is de mondiale scope van het bedrijf. "Shell heeft een groot aantal locaties waar gewerkt wordt en je kunt op heel veel verschillende gebieden werkzaam zijn."

Ze vertelt verder dat de inspirerende omgeving van de organisatie de sleutel is voor de cultuur van kennis en samenwerking van het bedrijf.

"Mensen zijn heel enthousiast, helpen graag en zijn echt gedreven. Dat werkt erg motiverend."

Parque das Conchas (BC-10)

Shell is al drie decennia lang betrokken bij diepwaterexploratie en -productie. Parque das Conchas (BC-10) vormt een van onze meest uitdagende en ambitieuze projecten.

Op een locatie die zich circa 120 kilometer voor de kust van Brazilië bevindt, waar het water bijna 2.000 meter diep is, vormt de verspreide ligging van de reservoirs van Parque das Conchas een technische uitdaging voor onze hoog opgeleide en uiterst ervaren Reservoir Engineers.

Met behulp van speciale technologie, zoals machines die olie en gas op de zeebodem van elkaar scheiden in plaats van aan de oppervlakte, en speciale voedingsleidingen die elk reservoir op een stroomvoorziening aansluiten en chemicaliën naar het productiesysteem op de zeebodem voeren, hebben onze Reservoir Engineers innovatieve manieren moeten ontwikkelen om toegang te krijgen tot deze moeilijk bereikbare reserves.

De schaal en reikwijdte van projecten zoals deze en de mogelijkheden die zij voor ambitieuze Reservoir Engineers bieden, zijn slechts een paar van de redenen die het werken bij Shell zo leuk maken.

Ook in Professionals

Vacatures zoeken voor professionals

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Shell en ontdek hoe je iets voor de maatschappij kunt betekenen.

Waarom Shell?

Kom werken bij een opmerkelijk team dat zich geheel richt op de ontwikkeling van energiebronnen die nodig zijn om vooruitgang een nieuwe impuls te geven.