Waarom nieuwe brandstoflabels (CEN-labels)

CEN heeft voor elke brandstofsoort een sticker ontworpen. Zo herken je overal in de EU direct de juiste brandstofsoort voor je auto of motor.

Herkenbaar in alle lidstaten van de EU

Het gebruik van de brandstoflabels is verplicht in de lidstaten van de EU en de EEA-landen: EU-lidstaten, IJsland en Noorwegen. Omdat Macedonië, Servië, Turkije en Zwitserland ook lid zijn van CEN (Europees Comité voor Normalisatie), zullen de labels ook in deze landen worden gebruikt.

De juiste brandstof vinden met het CEN-label

Op de brandstofslabels zie je een vorm waarmee het type brandstof wordt aangegeven en een aanduiding van het maximumpercentage biobrandstof dat in de brandstof verwerkt kan zijn.  

Soorten CEN-Labels

  • Benzine

    Benzine herken je aan de ronde sticker. Het getal na de E geeft het maximum percentage bio-ethanol aan dat erin verwerkt mag worden.

  • Diesel

    Diesel herken je aan de vierkante sticker. Het getal na de B geeft het maximum percentage biodiesel aan dat erin verwerkt mag worden.

  • Gas

    De brandstoffen LPG, GTL, waterstof, LNG en CNG  herken je aan de ruitvormige sticker. De letters in de ruit geven aan om welk type brandstof het gaat.

Onze producten

Shell FuelSave Euro 95

Aangeduid met CEN-label E10.

Shell V-Power Benzine

Aangeduid met CEN-label E5. (Shell V-Power bevat geen bio-ethanol)

Shell FuelSave Diesel

Aangeduid met CEN-label B7.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER CEN-LABELS

ZIE OOK

Shell brandstoffen

Bij Shell-tankstations heb je keuze uit verschillende soorten brandstof. We vertellen je hier graag meer over onze eigen producten, maar bijvoorbeeld ook over zaken als brandstofverbruik en brandstofprijzen.

Shell fuelService

Met Shell fuelService kunnen bestuurders met een lichamelijke beperking eenvoudig en probleemloos tanken.

E10 benzine

Euro 95 E10 benzine helpt om de CO₂-uitstoot te verlagen. Euro 95 E10 benzine bestaat voor maximaal 10% uit ethanol, een alcohol die duurzaam wordt geproduceerd uit biomassa.