Ervaar ultieme motorprestaties in 360°

Voel de kick van het rijden door de 99 bochten over de Tianmenberg in China.

Lees de transcriptie voor de 99 bochten 360° video

Om 360° video’s te kunnen bekijken moet de nieuwste versie van Chrome, Opera, Firefox of Internet Explorer op uw computer zijn geïnstalleerd. Gebruik op mobiele apparaten de nieuwste versie van de YouTube app voor Android of iOS.

Voordelen van Shell Helix volsynthetische motorolie

Motorstress

A red jeep on rugged terrain demonstrates the Shell Helix Ultra engine stress and wear protection product benefit

Bescherming tegen motorstress en slijtage

Welke rit u ook maakt, Shell Helix Ultra biedt superieure bescherming tegen belasting en slijtage van de motor, omdat deze moderne synthetische olie is vervaardigd uit aardgas; het heeft een langere levensduur en is op moleculair niveau minder vluchtig dan de oliën ontwikkeld uit traditionele ruwe aardolie. Het heeft een langere levensduur en biedt superieure bescherming tegen slijtage, is tot 32% beter bestand tegen aantasting van de olie vergeleken met de meest recente industriestandaard* en verliest tot 50% minder volume door verdamping, zodat u uw passie voor autorijden kunt uitleven.

*Vergeleken met API SN-specificatie

Extreme temperaturen

Een rode jeep plonst door een rivierbedding, verwijzend naar het productvoordeel prestaties onder extreme temperaturen

Prestaties bij extreme temperaturen

Van ijzige kou tot verschroeiende hitte: Shell Helix Ultra is ontwikkeld voor extreme temperaturen.

Extreme hitte: motoren kunnen binnen enkele minuten extreem hoge temperaturen bereiken. Olie smeert de turbolader die een bedrijfstemperatuur heeft tot 1.000 °C.  Hoge-temperatuuroxidatie kan moleculen beschadigen, waardoor de olie indikt en zijn vermogen verliest om de motor te beschermen. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een langere levensduur bij extreem hoge temperaturen en beschermt de motor zodat deze kan blijven presteren. Het is tot 32% beter bestand tegen aantasting van de olie vergeleken met de meest recente industriestandaard*

Extreme kou: superieure viscositeit bij lage temperaturen zelfs bij -40 graden. Shell Helix Ultra, met Shell PurePlus-technologie, heeft een lagere viscositeit waardoor hij sneller doorstroomt bij lagere temperaturen*. De olie vloeit tot 3x sneller* en zorgt zo voor beter starten en sneller opwarmen van de motor. Indikking van de olie als gevolg van verval door extreme verhitting kan de oliedoorstroming bij lage temperaturen verlagen. Shell Helix Ultra is beter bestand tegen aantasting door hoge temperaturen, waardoor de olie beter presteert bij lage temperaturen. Drive On.

*Vergeleken met API SN-specificatie

Ultieme power en prestaties

Een Hyundai in een rookwolk demonstreert het productvoordeel ultieme power en prestaties van Shell Helix Ultra

Ultieme power en prestaties

Van turbo’s tot superchargers: als u het liefste rijdt voor power en prestaties, dan zijn de Shell Helix Ultra volsynthetische motoroliën precies wat u zoekt. Omdat onze synthetische oliën worden vervaardigd uit aardgas zijn ze sterker op moleculair niveau. Daardoor zijn ze superieur aan traditionele minerale oliën gemaakt van ruwe aardolie. Het resultaat is verbeterde viscositeit, minder wrijving en lagere vluchtigheid. Perfect voor hoogwaardige motoren en voor de bescherming van cruciale motoronderdelen en het vermogen door een langere levensduur.

Superieure zuigerreinheid

Een beeld van een vervuilde zuiger naast een schone illustreert het productvoordeel superieure zuigerreinheid van Shell Helix Ultra

Superieure zuigerreinheid

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is uitgebreid getest. Het helpt hoogwaardige motoren te beschermen tegen schadelijke afzettingen die het vermogen en de prestaties verminderen. Drive on.

Geen enkele motorolie reinigt uw motor beter**. Of helpt om uw motor zo goed als fabrieksschoon te houden.

 *Gebaseerd op wagenparkproef van 100.000 km

 **Gebaseerd op de Sequence VG-sludgetest met 0W-40

Lager brandstofverbruik

Een rode Maserati maakt rustig een bergrit ter illustratie van het productvoordeel lager brandstofverbruik van Shell Helix Ultra

Lager brandstofverbruik

Begin met besparen zodra u uw motor start. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een lage viscositeit en lage wrijving, waardoor deze formule tot 3% besparing op het brandstofverbruik kan bieden.* Zo houdt u meer geld over en kunt u kilometers langer doorrijden.

*Gebaseerd op ACEA M111-brandstofverbruiksresultaten vergeleken met de industriële referentieolie.

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie

Onze revolutionaire synthetische motorolie wordt vervaardigd uit aardgas, niet op ruwe aardolie zoals andere synthetische smeermiddelen, en ontwikkeld om de ultieme prestaties te leveren die u nodig heeft om door te rijden.

Zie het verschil van Shell PurePlus-technologie

Partners die kiezen voor Shell Helix Ultra om verder te rijden

Scuderia Ferrari

Een rode Scuderia Ferrari staat op een racecircuit, als voorbeeld van Shell Helix Ultra’s Innovation Partnership

Scuderia Ferrari

Shell Helix Ultra verzorgt, beschermt en koelt de krachtbron van Scuderia Ferrari. Dit team wordt beschouwd als een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de Formula One™, het merk als een van de meest iconische ter wereld. Shell Helix Ultra een onmisbaar onderdeel van het Innovation Partnership met Ferrari zowel op het circuit als op de weg.

De smeermiddelen in de hoogwaardige racemotoren van Scuderia Ferrari delen zelfs veel bouwblokken (basisoliën en additieven) met de Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie die beschikbaar is voor klanten die wereldwijd op de weg rijden. Bovendien is elke GT-sportauto die de Ferrari-fabriek verlaat gevuld met Shell Helix Ultra synthetische motoroliën.

“De belasting van een Formule 1-motor zijn uitzonderlijk hoog. Elke keer weer moet hij op zijn allerbest presteren, en hij moet meerdere races meegaan. Shell Helix Ultra zorgt zowel voor de bescherming als voor de prestaties die we hiervoor nodig hebben op het circuit.” - Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari-coureur.

BMW Motorsport

Een rood-witte BMW raceauto staat op het circuit, ter illustratie van het Premium Technology Partnership tussen Shell Helix Ultra en BMW

BMW Motorsport

Een gedeelde passie voor autorijden en prestaties. BMW Motorsport en Shell Helix Ultra vormen een Premium Technology Partnership, en winnen hiermee. Shell Helix Ultra wetenschappers werken nauw samen met de ingenieurs van BMW Motorsport om de voordelen van PurePlus-technologie te integreren in de BMW M4 DTM-auto, zodat de motor elke race opnieuw maximale prestaties kan leveren*.

Uiteindelijk profiteert ook de automobilist op de weg hiervan, omdat de Shell Helix Ultra-motoroliën hier onder extreme omstandigheden worden getest. *Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor de racesport en voor op de weg op hetzelfde technologieplatform zijn gebaseerd, is de raceformule aangepast om te voldoen aan de extreme omstandigheden in races.

“De DTM is een veeleisende klasse. De circuits zijn uitdagend en de wagens ontlopen elkaar niet veel. Je kunt alleen winnen als echt alles klopt, en dat geldt dus ook voor de motorolie. Shell Helix Ultra is ontwikkeld om mijn motor te beschermen. De olie helpt me om op elk moment het maximale vermogen uit mijn wagen te halen.” – Augusto Farfus, BMW-fabriekscoureur.

Hyundai

Een auto van Hyundai Motorsport creëert een stofwolk op een zandracecircuit, ter illustratie van de geweldige prestaties in extreme omgevingen door gebruik van Shell Helix Ultra

Hyundai

Shell en Hyundai zijn sinds 2005 mondiale partners en hebben in 67 markten wereldwijd een Global Aftermarket Agreement gesloten. Als Title Sponsor en Technical Partner richt Shell zich op het gezamenlijk behalen van beslissend voordeel in de Hyundai Motorsport terwijl zij op het wereldwijd hoogste rallyniveau racen in de World Rally Championships (WRC).

De WRC-serie vormt de ideale omgeving om de kwaliteit van Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie te demonstreren. Deze reeks speelt zich af in 13 landen en laat de auto’s het tegen elkaar opnemen in extreme omgevingen - van sneeuw en ijs tot gravel en asfalt, bij extreme temperaturen variërend van -30 °C tot +40 °C. Om de resultaten van het team onder deze omstandigheden te optimaliseren zijn betrouwbare producten cruciaal die de motor smeren en beschermen zonder het vermogen of de prestaties te verminderen.

 “Sinds we Shell Helix Ultra-motorolie met PurePlus-technologie zijn gaan gebruiken, heeft Shell Hyundai Motorsport geholpen om 1,5 pk extra te ontwikkelen, wat staat voor een gemiddelde van zes seconden voordeel aan het einde van elke rally.” - Michel Nandan, Directeur Hyundai Team

Maserati

Een rode Maserati met standaard Shell Helix Ultra-product staat trots op een prachtige bergweg

Maserati

Shell Helix Ultra is partner van Maserati omdat beide worden gemaakt voor hetzelfde soort mensen: autoliefhebbers die de allerbeste prestaties willen. Shell PurePlus-technologie beschermt de paardenkrachten zodat de warmbloedige Italiaanse auto’s dezelfde prestaties blijven leveren als op de dag dat ze uit de fabriek kwamen. Daarom wordt de motor van elke Maserati die de productielijn verlaat, gevuld met Shell Helix Ultra Maserati, zodat ze door kunnen rijden: Drive On.

“Shell Helix Ultra Maserati 5W-40 deelt de passie van ons en van Shell wat betreft prestaties en uitmuntendheid, en is daarom is de enige motorolie die wij gebruiken voor fabrieksvullingen en die wij aanbevelen voor onderhoudsbeurten.” Gianluca Pivetti, Hoofd Powertrain Gasoline bij Maserati

 “Deze motorolie is speciaal ontwikkeld voor Maserati om optimale prestaties te behalen. Dit is een beste voorbeeld in de branche van Shells engagement op het gebied van prestaties en uitmuntendheid; waarden die we in volle omvang delen met Maserati.” Jacob Nyborg, Hoofd Marketing bij Maserati

Shell Helix-producten

Shell Helix volsynthetische motoroliën

De volsynthetische motoroliën van Shell Helix worden gefabriceerd met een 100% synthetische basisvoorraad.

Shell Helix halfsynthetische motoroliën

De synthetische oliën van Shell Helix maken gebruik van zowel synthetische als minerale basisvoorraden.

Advies en tips

Mythes over brandstofbesparing

Om efficiënt met brandstof om te gaan, hebben we de bekendste mythes over brandstof voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u op de juiste manier brandstof besparen.

Een kijkje in de motor

Bijna 150 jaar geleden werd er voor het eerst patent aangevraagd op de viertaktmotor. Sindsdien is er veel veranderd. We gaan proberen uit te leggen wat er met je brandstof gebeurt wanneer een moderne motor aan het werk gaat.

Shell LubeMatch

Vind de juiste olie voor uw voertuig met LubeMatch van Shell