Dat is al over anderhalf jaar! Het gebruik van de juiste motorolie in de motor speelt een grote rol bij het terugbrengen van de CO₂-uitstoot van een voertuig. Motorolie met een lage viscositeit is dun en zorgt voor minder wrijving in de motor, waardoor de brandstofefficiëntie optimaal is. Shell introduceert nu een nieuwe productlijn van 0W-motorolie, met de laagst mogelijke viscositeit gecombineerd met de hoogst mogelijke smeerkracht: Shell Helix Ultra 0W.

Beter brandstofverbruik, dus minder uitstoot

De zuinigere voertuigen van vandaag vragen een motorolie die past bij de steeds strengere eisen die worden gesteld aan motoren. Een olie moet niet alleen smeren, maar ook bijdragen aan betere prestaties en de levensduur van de motor verlengen. Shell Helix Ultra 0W is een premium, vol synthetische motorolie, ontwikkeld op basis van aardgas dankzij Shell PurePlus Technology: een revolutionair proces dat aardgas omzet in een glasheldere basisolie. Doordat de viscositeit laag is, wordt wrijving in de motor geminimaliseerd. Het brandstofgebruik kan hiermee tot wel 3% omlaag², wat zorgt voor een verminderde CO₂ uitstoot.

Car window view

Turbomotoren: krachtig, maar kwetsbaar

In de moderne auto zit vaak een turbomotor. Deze zijn krachtig en stoten minder CO₂ uit. De compacte motor moet meer werk verrichten en dit resulteert in hoge druk en extreme temperaturen, wat kan leiden tot Low Speed Pre-Ignition (LSPI): een abnormaal verbrandingsverschijnsel dat optreedt bij lage motortoerentallen, wanneer het brandstof/luchtmengsel in de verbrandingskamers ontbrandt, voordat de vonktijd wordt bereikt. LSPI kan leiden tot motorklop, gebroken bougies en gescheurde zuigers en - in ernstige gevallen - een volledige motorrevisie. Shell Helix Ultra 0W biedt bescherming tegen deze risico’s en zorgt ervoor dat de motor koel blijft. Daarnaast smeert het de turbo, die gevoelig is voor verstoppingen die kunnen leiden tot schade.

Feiten en cijfers

  • Shell Helix Ultra 0W wordt gemaakt van een kristalheldere basisolie, die 99,5% zuiver is en vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die wel in ruwe aardolie zitten.
  • Shell Helix Ultra 0W bevat additieven die de motor schoonhouden.
  • Shell Helix Ultra 0W bevat antioxidanten. Hierdoor wordt voorkomen dat oxidatie optreedt, waardoor olie kan verouderen en afzettingen in de motor kunnen ontstaan.
  • Tot 50% minder verdamping van vocht in de olie, voor een langer gebruik.
  • Formule met lage viscositeit en lage wrijving resulteert in brandstofbesparing tot 3%³.

Voetnoten ter invoeging onderaan artikel:
1 De gemiddelde CO₂-uitstoot van de gehele vloot zoals die door een bepaalde OEM in een jaar wordt verkocht, mag niet meer bedragen dan 95 g/km.
2 Gebaseerd op ACEA M 111 brandstofverbruik-resultaten vergeleken met de standaard referentieolie
3 Gebaseerd op ACEA M 111 brandstofverbruik-resultaten vergeleken met de standaard referentieolie