Aanpak van luchtkwaliteit

Infrastructuur is essentieel voor de moderne manier van leven, maar de toenemende verstedelijking en concentratie van vervoer en industriële activiteit hebben geleid tot een verslechtering van de luchtkwaliteit.

Daarom hebben wij een nieuwe bitumenoplossing ontwikkeld voor een actieve vermindering van de uitstoot van gassen en fijnstof tijdens de productie van asfalt en de asfaltering van wegen: Shell Bitumen FreshAir. De ontwikkeling van schonere oplossingen voor asfalteren speelt een rol in een brede aanpak om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren.

Om wegverharding schoner te maken

De innovatieve actieve technologie is getest door wegenbouwers en luchtkwaliteitsdeskundigen in steden over de hele wereld en heeft bepaalde gassen en fijnstof uit asfaltmengsels met gemiddeld 40% verminderd. Het mengsel van inhiberende componenten van Shell Bitumen FreshAir reageert direct met selectieve verbindingen die de bron zijn van gassen, fijnstof*** en reukafgevende moleculen. De chemische reactie vindt in situ op moleculair niveau plaats, waardoor er minder gassen en fijnstof vrijkomen en in de lucht terechtkomen. Daardoor wordt de impact op de luchtkwaliteit minder en wordt reuk verdreven.

Wat u ook nodig heeft, wij kunnen u helpen. Neem vandaag nog contact op met uw lokale account manager.

Shell Bitumen FreshAir Productbrochure

Rotterdam The Hague Airport – Shell Bitumen FreshAir casestudy

* Vergeleken met conventioneel bitumen