Productielocaties Shell GTL Fuel

Shell heeft het SMDS-proces in ‘s werelds eerste GTL-fabriek op commerciele schaal geimplementeerd. Deze is in 1993 in Bintulu in Maleisie geopend. Bintulu produceert nu 14.700 vaten GTL-producten per dag.

De in Bintulu opgedane ervaringen zijn cruciaal geweest voor het succes van de tweede commerciele GTL-fabriek van Shell, die Pearl heet, zich in Qatar bevindt en gezamenlijk eigendom is van Qatar Petroleum.

Pearl

Pearl, ‘s werelds grootste GTL-fabriek, is een volledig geïntegreerd  upstream/downstreamproject.

Het heeft de capaciteit om 140.000  vaten GTL-producten per dag te produceren, maar ook 120.000 olie-equivalente vaten gasverwerkingsproducten per dag. 

Het productpalet van Pearl bestaat uit GTLgasolie, GTL-nafta, GTL-kerosine, GTL normaalparaffine en GTL-basisolie. Shell GTL Fuel is primair afgeleid van de ‘gasoliefractie’, wat vergelijkbare eigenschappen heeft met  conventionele diesel.

Meer over Pearl GTL

Meer in Klanten

Klanten aan het woord

Lees meer over de voordelen die onze klanten in de praktijk ervaren door het gebruik van Shell GTL Fuel.

Producteigenschappen Shell GTL Fuel

De kenmerken en eigenschappen van de innovatieve brandstof Shell GTL Fuel.

Wellicht ook interessant

Shell brandstoffen

We vertellen je graag meer over onze producten, brandstofprijzen, brandstoflabels, tips voor zuiniger rijden en wat jij kunt doen om je uitstoot te verminderen.

Innovatie bij Shell

Onze benadering van innovatie lokt slimme ideeën uit, waarbij sommige gerealiseerd worden als waardevolle technieken en benaderingen die helpen om op een duurzame manier te voorzien in de groeiende energiebehoefte.