Vrachtwagen op een brug

LNG en bio-LNG voor wegtransport

Ontdek hoe de overstap van conventionele diesel naar vloeibaar aardgas (LNG) of bio-LNG uw vrachtvervoer over de weg kan helpen CO₂-neutraal te worden en de kosten te verlagen, zonder de algehele prestaties in gevaar te brengen.

CO₂-vermindering voor wegtransport

Wegtransport is verantwoordelijk voor ongeveer 9% van de wereldwijde CO₂-uitstoot, wat betekent dat praten over decarbonisatie zowel gerechtvaardigd als noodzakelijk is. Dat maakt het echter geen eenvoudig probleem om op te lossen, en een mozaïek van oplossingen zal nodig zijn voor bedrijven om hun impact op het milieu te verminderen zonder de bedrijfsgroei op te offeren. LNG en bio-LNG hebben het potentieel om een belangrijk onderdeel van deze oplossing te zijn, aangezien aardgas een effectief middel is om de totale emissies te verlagen en daarnaast een groot aantal andere voordelen heeft, zoals kostenbesparing en geluidsreductie.

Bio-LNG

Als 100% biobrandstof geproduceerd uit industrieel organisch afval, helpt vloeibaar biomethaan (bio-LNG) de decarbonisatie van zwaar vrachtvervoer over de weg te versnellen, waardoor vrachtwagens langere afstanden kunnen rijden en minder CO₂ uitstoten.

Ontdek Shell BioLNG