“Het lijkt dat de energietransitie in Nederland meer en meer aan momentum wint. Klanten vragen ons steeds vaker te helpen hun emissies te verlagen. Zo ook onze klanten in de transportsector, die hun vrachtwagens steeds vaker op Renewable Diesel of Bio-LNG willen laten rijden,” zegt Sandra Geilings, Cluster Manager Benefrux van Shell Commercial Road Transport. “Shell Hernieuwbare Diesel kan zonder motorische aanpassingen in moderne vrachtwagens getankt worden. De CO2e emissies kunnen met tot 90%1 verlaagd worden als je het vergelijkt met gewone diesel.”

Shell Renewable Diesel is een schoner verbrandend alternatief voor EN590 dieselbrandstof. Door het hoge cetaangetal vermindert Shell Renewable Diesel ook de lokale emissies (NOx en fijnstof) en verlaagt tevens het motorgeluid. Deze brandstof verbetert ook de koude start van de motor.

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Biobrandstoffen

Biobrandstoffen vormen een hernieuwbare energiebron, gemaakt van organisch materiaal of afval, die een waardevolle rol kunnen spelen bij het verminderen van de uitstoot van CO2.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.