Wat is het verschil tussen een kerstboom en een christmas tree? In de wereld van olie en gas heel veel. De een is natuurlijk voor lichtjes en kerstballen. De ander werkt als afsluiter bovenop olie- of gasveld en zit vol kleppen, spoelen en fittingen. Omdat ze taalkundig hetzelfde betekenen bracht de illustrator van het personeelsblad De Bron ze in december 1938 samen op de voorpagina. In diezelfde maand maakte Shell-dochter Bataafsche Petroleum Maatschappij de resultaten van seismologisch onderzoek in Nederland bekend. In Noord-Nederland en de provincies Noord- en Zuid-Holland zouden zich mogelijk reserves in de grond bevinden, zo dacht men. Misschien was de christmas tree op de voorpagina daarom ook wel stilletjes een kerstwens. 

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

ANNO

Naar mate de jaren verstrijken, worden de beelden steeds meer geschiedenis. Samen illustreren ze een tijdsgewricht.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.