Kessler

De halve finale halen zonder een wedstrijd te spelen. Dat kon op de Olympische Spelen van 1906 in Athene. Nou ja, op de zogeheten ‘tussenspelen’ om precies te zijn. Ze vonden begin 20ste eeuw enkele malen plaats, altijd in Athene terwijl de ‘echte’ Spelen in wisselende steden werden gehouden.

Jean Baptiste August (Guus) Kessler (1888-1972), zoon van Koninklijke Olie (mede-)oprichter J.B.A Kessler Senior, is er een van de Nederlandse deelnemers. In Griekenland ontdekt hij dat zijn tegenspelers niet komt opdagen. Het levert hem meteen een plaats in de halve finale op. Daarin veegt de latere kampioen, de Fransman Max Decugis, de Hagenaar met twee keer 6-0 van de baan.

Maatschappelijk slaat hem dat niet uit het veld. Vijf jaar na de Spelen stapt de jonge Delftse ingenieur in de voetsporen van zijn vader en gaat bij de Koninklijke Olie aan de slag. Hij brengt het tot directeur (vanaf 1923), tot president-directeur (1947-1949) en tot president-commissaris (1949-1961).   

Meer Shell

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

ANNO

Naar mate de jaren verstrijken, worden de beelden steeds meer geschiedenis. Samen illustreren ze een tijdsgewricht.

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.