Geannuleerde vluchten, lange wachtrijen en verdwenen koffers. Vliegen en vertraging is van alle tijden. Neem de allereerste vlucht van Amsterdam naar destijds Batavia, nu Jakarta, in oktober 1924. De voorbereidingen duren meer dan een jaar en het vertrek moet worden uitgesteld omdat het vliegtuig nog niet klaar is. Gezagvoerder Jan van der Hoop stapt op woensdag 1 oktober samen met eerste luitenant-vlieger Hendrik van Weerden Poelman en boordwerktuigbouwkundige Pieter van den Broeke op Schiphol aan boord voor de grensverleggende vlucht, nog zonder passagiers maar wel met enkele postzakken. Verspreid over de uitgestippelde 20 etappes liggen reservebanden voor het landingsgestel en nieuwe propellers. En vele blikken met Shell Aviation Spirit voor de 800 liter die in de tanks van het Fokker-toestel kan. Op 24 november arriveert de eendekker in Batavia, ruim drie weken na de geplande aankomstdatum. Vliegen was ook toen een kwestie van geduld.

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.