De eerste Nederlanders zijn al onderweg. De rest waagt zich de komende periode op de Europese snelwegen op weg naar de vakantiebestemming. Althans, wie de hectiek van Schiphol wil vermijden en het zich kan veroorloven om op pad te gaan. In 1930 was die luxe zeker niet voor iedereen weggelegd. Er waren toen in Nederland 63.000 auto’s geregistreerd. Voor die mensen, en voor wie gewoon even wilde wegdromen, plaatste Shell een advertentie in het ANWB-blad de AutoKampioen. Grafisch ontwerper Jan Lavies (1902-2005) is de maker. De internationaal vermaarde kunstenaar uit Den Haag stond bekend om zijn glamourbeelden, wat misschien niet raar is voor iemand die zijn eerste geld verdiende op Broadway. Het resultaat is een lust voor oog, ook voor wie vakantie (nog) niet was weggelegd.

Meer Shell

De geschiedenis van Shell

De geschiedenis van Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.