Het aftellen is begonnen. Racefans maken zich op voor de Nederlandse Formule 1 Grand Prix op 4 september op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse ‘orange army’ hoopt natuurlijk op een herhaling van de winst van Max Verstappen. In de editie van 1971 was er ook Nederlands succes te vieren toen Gijs van Lennep achtste werd in zijn eerste jaar F1. Helaas kregen destijds alleen de eerste zes rijders WK-punten voor de titelstrijd. De Zwitserse Ferrari-coureur Clay Ragazzoni (foto) werd op 20 juni 1971 derde. Zijn Belgische stalgenoot jackie Ickx reed in een vergelijkbare, rode, Italiaanse bolide met Shell-producten die zomer in Zandvoort naar de eerste prijs. 

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.