In navolging van de clubsuccessen van Ajax en Feyenoord en de groeiende status van Oranje, bracht Shell in 1970 de Voetbal Top 20 uit. Het waren munten met beeltenissen en handtekeningen van de op dat moment beste spelers van Nederland. Ze werden in een zakje weggeven bij een bepaald aantal getankte liters. Iedere verzamelaar wilde zijn groene, kartonnen verzamelplaatje vol hebben om zelf de opstelling te kunnen maken en te beslissen wie er op de bank zat.

De marketingactie werd een doorslaand succes en nog altijd zijn de munten een gewild verzamelobject. Nostalgie kent geen tijd.

Meer Shell

Onze geschiedenis

De wortels van Shell in Nederland gaan 130 jaar terug. Sindsdien is de roodgele schelp uitgegroeid tot een wereldspeler in de energiesector. De geschiedenis laat sporen na, waar ook ter wereld.

Momenten

Foto’s leggen het moment vast. Ze laten zien de geschiedenis zien, groot en klein. Inkijkjes in het verleden van Shell in Nederland.

Bevrijding

Vrijheid is geen vaststaand gegeven. Daarom viert Nederland ruim 75 jaar na het einde van de Duitse bezetting nog altijd de bevrijding. De verhalen over wat was, helpen ons dat te herinneren.