De afgelopen maanden kwamen al meer elders gebouwde stukken equipment voor de nieuwe fabriek aan, zoals een substation, kolommen en drie opslagtanks. Deze unit is met zijn afmetingen van 17 x 9 x 22 m (L x B x H) en gewicht (278 ton) echter veruit ook het meest ‘complexe’ puzzelstuk - met al het ingebouwde proces equipment zoals vaten, mixers, pompen, kleppen en instrumentatie - voor de upgrader.

Veilig en volgens planning

Het transport over het water van HSM Schiedam naar Moerdijk nam zo’n vijf uur in beslag. Het transport en de aanlanding van de unit op het terrein van Shell Chemicals Park Moerdijk verliep veilig en geheel volgens planning. De PAU is modulair gebouwd en wordt later dit jaar aangesloten op de in aanbouw zijnde upgrader, de fabriek die ervoor gaat zorgen dat van plastic afval weer nieuwe chemicaliën gemaakt kunnen worden. De fabriek is naar verwachting in 2024 operationeel.

Meer Shell

Samen voor de wijk van de toekomst

Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam en Shell Chemicals Park Moerdijk verduurzamen de eigen activiteiten in de regio. Beide parken willen bijdragen aan een schonere toekomst. Dit kunnen ze niet alleen. Samenwerken met buurtbewoners is hier een belangrijk onderdeel van.

Verenigingen

Vertegenwoordig je een vereniging die duurzame stappen wil zetten? Dan maak je kans op een financiële bijdrage van max. €10.000. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de eerstvolgende campagne!

Shell Chemicals Park Moerdijk

Shell Chemicals Park Moerdijk maakt chemische producten op basis van aardolie. Het is een van de grootste chemische complexen van Nederland en Europa. Op Moerdijk worden grote stappen gezet naar een duurzame toekomst, onder meer met de bouw van een fabriek voor chemische recycling. Daarmee kan plastic pas echt worden hergebruikt, dankzij circulaire chemie.