Pedicural Voetzorg

Verduurzamen voor lokale ondernemers

Shell Nederland helpt lokale ondernemers, onder meer rond onze locaties in Pernis en Moerdijk, met het verduurzamen van hun bedrijf. Dit is een eerste in een serie van drie ondernemersverhalen waarin we lokale ondernemers zelf laten vertellen over hoe ze in hun bedrijf de omslag naar netto nul-uitstoot maken. Zoals Hennie, Ria (foto rechts) en Samantha (foto links) van der Velden met Pedicural Voetzorg uit Schiedam.

Meer weten over Shells oplossingen voor ondernemers?
Ga naar Zakelijke klanten

Volgens Hennie is die lage energierekening het resultaat van slim vooruitkijken en goed op de hoogte zijn van de laatste duurzaamheidstrends. Hij, boekhouder van beroep, reserveert sinds zes jaar al een substantieel bedrag voor duurzame investeringen. “Om concurrerend te blijven, moeten we mee in de energietransitie”, meent hij. Hennie somt enkele maatregelen op die hij vanaf die tijd nam: twee elektrische auto’s met eigen laadpaal, 20 zonnepanelen op het dak, spouwmuurisolatie, HR++ glas, witte mineraal dakbedekking voor isolatie en verkoeling in de zomer en een warmtepomp. Ook is de kruipruimte opgehoogd met gecirculeerde kalkkorrels als innovatief restproduct van de waterzuiveringsinstallatie.

Duurzaam gedreven

“We kijken ook naar de voetverzorgingsproducten die we gebruiken”, vertelt Hennie van der Velden verder. “Die mogen niet schadelijk zijn voor het milieu.” Door zijn duurzame gedrevenheid kwam Hennie ook de Energie Scan op het spoor, en het bijbehorende budget dat Shell beschikbaar stelt om lokale ondernemers te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf.

Dat scheelt!

Via de Energie Scan werd Pedicural Voetzorg doorgelicht op energiezuinigheid. Wat Hennie al verwachtte; de onderneming voldeed met vlag en wimpel. Het enige wat nog voor verbetering vatbaar was, was de verlichting in de praktijk. “Die hebben we meteen aangepakt natuurlijk. We hadden acht spots van elk 35 Watt die de hele dag door brandden”, rekent Hennie voor. “Nu zijn het acht ledlampen van 2,6 Watt per stuk. Dat scheelt!”

Investeren omdat je bespaart

Hennie van der Velden raadt collega-ondernemers van harte aan ook aan de slag te gaan met duurzaamheid. “Als je eenmaal merkt wat het oplevert, ga je de lol ervan inzien. We hebben laatst weer een nieuwe, en dure, behandelstoel en twee zware pedicuremotoren kunnen aanschaffen. Dat kan niet alleen doordat je omzet maakt, maar juist ook door energie- en dus kostenbesparing”, besluit de duurzame boekhouder van Pedicural Voetzorg.

Meer over Shell en verduurzamen

Primeur in Nederland: eerste Shell-station met alleen elektrische snelladers

Shell heeft haar eerste station met alleen elektrische snelladers geopend aan het Hofplein in Rotterdam. Het bedrijf bouwde daartoe een traditioneel station met benzine- en dieselpompen om tot een zogeheten Mobility Hub.

Duurzaamheid

Meer over ons werk voor meer duurzaamheid.

Shell Card, de zakelijke tankpas en laadpas

Meer dan een zakelijke tankpas van Shell Fleet Solutions.