Wees alert op frauduleuze wervingsacties waarbij de indruk wordt gewekt dat deze uit naam van de Shell-groep, of ondernemingen daarvan, plaatsvinden.

Er hebben zich onlangs incidenten voorgedaan waarbij organisaties zogenaamd namens Shell personeel probeerden te werven. Hierbij werden medewerkers voor Shell geworven door organisaties en individuen die onterecht aangaven in opdracht van Shell te handelen. In de gestuurde correspondentie stond dat de geadresseerde geschikt werd bevonden als Shell-werknemer (plaatselijk of als emigrant). Daarbij werd gevraagd om grote sommen geld voor verblijfsvergunningen, verzekeringspolissen et cetera.
Shell (noch een van de organisaties die uit naam van ons medewerkers werven) zal nooit om geld of betalingen van sollicitanten vragen, op welk punt in het wervingsproces dan ook. Iedereen die direct dan wel indirect in aanmerking komt voor een functie binnen Shell moet een formeel wervingsproces doorlopen.
Let op: deze correspondentie is frauduleus. De correspondentie is niet van Shell afkomstig en heeft niets te maken met het wervingsproces van Shell.
Je kunt de frauduleuze wervingsacties herkennen aan de volgende punten: ze zijn afkomstig van e-mailadressen die niet van Shell zijn (maar bijvoorbeeld van een yahoo.com-adres), de beheersing van de Engelse taal is gebrekkig, en op een bepaald moment wordt er om geld gevraagd.
We raden aan om niet te reageren op ongevraagde zakelijke voorstellen en/of aanbiedingen van mensen die je niet kent. Geef nooit persoonlijke of financiële gegevens aan een persoon die je niet kent. Als je een voorstel zoals hierboven beschreven ontvangt, neem dan contact op met de plaatselijke politie en geef hen de informatie die je van de verzenders hebt (e-mailadressen, telefoon- en faxdetails, et cetera).

Meer onder Carrières

Vacatures zoeken voor professionals

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Shell en ontdek hoe je iets voor de maatschappij kunt betekenen.

Solliciteer – Shell Graduate Programme

Maak kennis met de uitdagende en veelzijdige wereld van Shell. Kijk wat je kunt doen en waar je terecht kunt komen.