Jaren geleden was het mogelijk om dezelfde motorolie in zowel motorfietsen als auto’s te gebruiken. Sindsdien zijn auto- en motorfietsmotoren volgens verschillende ontwerpdoelstellingen ontwikkeld. Dat betekent dat tegenwoordig bepaalde Japanse 600 cc-wegmotoren tweemaal het aantal pk’s per liter produceren dan een sportauto door gebruik te maken van motoren met toerentalsnelheden van bijna 15.000 omw/min.

Een sportieve auto met een 1.400 cc-motor (1,4 liter) en een vermogen van 105 pk met een carterinhoud van 3,2 liter heeft een motoroliebelastingsfactor van ongeveer 23. Een sportieve motorfiets met een 600 cc-motor en een vermogen van 123 pk met een carterinhoud van 2,7 liter daarentegen heeft een motoroliebelastingsfactor van ongeveer 76. Dat is een bijna drie keer zo hoge factor als die van de auto.

De meeste 4-taktmotorfietsmotoren bevatten minder olie dan automotoren, en die olie moet niet alleen in de motor presteren maar ook de hoge belastingen doorstaan in de versnellingsbak en zorgen voor een soepele werking van de koppeling. Motorfietsoliën moeten veel hogere prestaties leveren dan automotoroliën en dat is precies de reden waarom wij het Shell Advance-gamma hebben ontwikkeld. Dit gamma omvat specifieke motorfietsoliën met uitstekende prestatiekenmerken die worden bereikt door kwaliteitsbasisoliën zorgvuldig te mengen en de samenstellingskennis van Shell toe te passen.

Door Shell Advance-olie te selecteren, bent u ervan verzekerd dat u Shell’s maximale bescherming biedt en uw motorfiets deze hoge belastingniveaus kan weerstaan. Wanneer u aan de gashendel draait, kunt u er met een gerust hart op vertrouwen dat u langer het maximale uit uw motorfiets kunt halen.

Gebruik Shell LubeMatch om de juiste olie te vinden om uw motor schoon te houden en te beschermen.

Shell Helix-automotoroliën

Shell Helix bevat de nieuwste technologieën. De Active Cleansing Technology (ACT; actieve reinigingstechnologie) ervan is dusdanig samengesteld dat deze de motor reinigt en beschermt.

Shell Advance-motorfietsoliën

Gebruik van de juiste olie is van essentieel belang. Om er zeker van te zijn dat elke motorfiets optimaal presteert, heeft Shell Advance een productgamma ontwikkeld voor verschillende soorten motorfietsen en rijstijlen.

Shell Rimula-motoroliën voor vrachtwagens en zware toepassingen

Onze wetenschappers hebben Shell Rimula-dieselmotoroliën voor zware toepassingen ontwikkeld om uw motor te helpen beschermen, zodat u minder onderhoud hebt.