Marjan van Loon

Marjan van Loon is sinds 1 januari 2016 president-directeur van Shell Nederland.

De in Helmond geboren Van Loon (1965) studeerde Chemical Engineering aan de TU Eindhoven.  Direct na haar studie trad ze in 1989 als chemisch technoloog in dienst bij Shell. Sindsdien heeft ze meerdere functies in binnen- en buitenland bekleed.

Zo was ze in de periode 1997-2007 werkzaam in Australië en Maleisië. Voor haar aantreden als president-directeur van Shell Nederland was ze Vice President Integrated Gas and LNG (vloeibaar gas). In die functie was ze technisch verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van de LNG-activiteiten, waaronder het ontwerp en de ontwikkeling van Floating LNG en LNG als transportbrandstof.

In Nederland speelt de energietransitie een belangrijke rol in haar agenda. Dat geldt zowel voor bestaande als nieuwe activiteiten. Het is haar ambitie om met Shell een aanjager te zijn van de Nederlandse energietransitie en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Per 1 februari 2022 is Marjan van Loon ook lid van de Raad van Commissaris van VDL Groep. 

Marjan is getrouwd en heeft twee kinderen.

2016-heden President-directeur Shell Nederland
2009-2015 Vice President Integrated Gas and LNG
2007-2009 Global Manager LNG and Gas Processing
2005-2007 Regional Manager LNG & Gas Processing, Shell Malaysia
1997-2005 Technical manager Karratha Gas Plant, Woodside Australia
1993-1997 Crude Distiller Technologist/Reorganization Change Manager, Pernis
1989-1993 Process Engineer Distillation, Shell Den Haag

Marjan van Loon

    

Royal Dutch Shell plc leadership

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. In dit nummer een interview met Shell-CEO Ben van Beurden en het varen op biobrandstof. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.