Alleen al in de afgelopen jaren besloot Shell zo’n 6,5 miljard euro te steken in de Nederlandse energietransitie. In windparken op zee, waterstof, biobrandstoffen en elektrische mobiliteit, bijvoorbeeld. Belastingen spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van deze transitieprojecten. Fiscale instrumenten kunnen innovaties aanjagen, gedrag stimuleren, of nieuwe projecten ondersteunen. Shell ziet het betalen van belasting als een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse samenleving.

Shell telt in Nederland meer dan 8.500 medewerkers. Sinds eind december 2021 staat het hoofdkantoor van Shell in het Verenigd Koninkrijk. In Den Haag zijn, naast veel ondersteunende diensten, de divisies Integrated Gas & Upstream en Projects & Technology gevestigd. 

Meer Shell

Shell en belastingen

Welke belastingen betaalt Shell in Nederland en in de rest van de wereld? Hoe denkt Shell over het Nederlandse belastingstelsel? Kortom, wat is de belastingpositie van Shell? U vindt het op deze speciale belastingpagina.

Over Shell in Nederland: Feiten en cijfers

Wat weet jij écht over Shell in Nederland? Verrijk je kennis met feiten en cijfers. Ontdek bijvoorbeeld hoe we samen op weg zijn naar CO2-neutrale energie voor thuis, onderweg en op het werk.

Belastingen in Nederland

In Nederland onderscheiden we in het algemeen drie soorten belastingen. Directe belastingen, indirecte belastingen, en loonheffingen. 

VNO-NCW Tax Governance Code

In mei 2022 publiceerde VNO-NCW de Tax Governance Code, een initiatief dat mede door Shell werd geïnitieerd en ontwikkeld.