Om in onze waterstoffabriek Holland Hydrogen 1 (opent in 2025) duurzame waterstof te maken, moet gemaakte stroom uit zeewind aan land worden gebracht. Om dit soort uitdagingen te tackelen, is de nieuwste generatie ingenieurs keihard nodig. Zij bedenkt bijvoorbeeld hoe je alles met slimme electronica aan elkaar koppelt. Een technisch verhaal, eerder gepubliceerd door studenten van de TU Twente. Met Yin Sun, Shells Senior Researcher Offshore Wind, en Martijn Lunshof, Electrical Engineer bij Shells Holland Hydrogen 1.

Samen met studenten op zoek naar duurzame oplossingen.

     

Meer Shell en wetenschap

Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA)

Technologie-ontwikkeling is de kern van waar het in Shell Technology Centre Amsterdam (ETCA) om draait. ETCA is in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend instituut. Het is een van de drie grootste onderzoekscentra van Shell wereldwijd.

CO₂ als basis voor brandstoffen en kunststoffen

De Technische Universiteit Delft timmert flink aan de weg met de e-Refinery, het best te vergelijken met een groot elektrisch apparaat waar brandstof uitkomt. 

Investeerders in de Nederlandse energietransitie

In de periode 2016-2021 is er in Nederland 15.667 MW aan hernieuwbare energie bijgekomen. Dat staat gelijk aan 14,8 miljard euro aan investeringen. Wie deden deze investeringen en waar investeerden ze in?