Energie staat al meer dan honderd jaar centraal aan de Noordkant van het IJ. STCA is een van de drie grootste onderzoekscentra van Shell wereldwijd. Nieuwe ideeën, technologie en decennia aan ervaring komen hier samen om in de energiebehoeften van vandaag en morgen te voorzien.

Wij openen de deuren van het STCA voor partners om samen te werken aan oplossingen voor de energietransitie. Kijk voor meer informatie op www.energytransitioncampus.com

Onderzoek in STCA

Wat gebeurt er allemaal in STCA en welk soort onderzoek wordt hier uitgevoerd?

STCA in de omgeving

Shell is nauw verbonden met de Nederlandse samenleving, zowel economisch als maatschappelijk. De geschiedenis van Shell in Amsterdam gaat al meer dan een eeuw terug in de tijd. Lees hier hoe het allemaal begon en wat we nu doen om een goede buur te zijn.

STCA en de energietransitie

Wat doet STCA op het gebied van de energietransitie in de Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten? 

Knappe handen

Handen uit de mouwen voor techniek. STCA-onderzoekers vertellen wat ze doen, waarom ze dat doen en wat u er straks aan heeft. 

Lees meer

Wereldprimeur: eerste passagiersvlucht met duurzame synthetische kerosine

Vliegen op duurzame, synthetische kerosine gemaakt van CO2, water en hernieuwbare energie. Kan dat? Ja, zo bewijzen Shell en KLM. 

Lees meer

"We moeten de handen ineen slaan"

Wetenschap en industrie kunnen niet zonder elkaar. Voor Professor Ben L. Feringa (1951) is dat zonneklaar. En hij kan het weten. Ondanks dat het primaat van zijn werk fundamenteel onderzoek is, leerde hij bij Shell wat het behelst om wetenschappelijke ontdekkingen marktrijp te maken. “

Lees meer

Meer Shell

Locaties Shell in Nederland

Lees meer over de diverse Shell maatschappijen in Nederland.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

Shell in Nederland

Wat is en wat doet Shell in Nederland?