Laatste nieuws

Flinke fakkel

22-mrt-2017

Vanwege een verstoring in het productieproces van een van onze fabrieken is het op dit moment noodzakelijk om gassen af te fakkelen waardoor er een vlam zichtbaar is op onze fakkelstelling. Fakkelen is een onderdeel van ons veiligheidssysteem en levert geen gevaar op voor de omgeving.

Mijlpaal SDA-fabriek: distillatie kolommen aan wal

14-mrt-2017

In de derde week van maart komen de eerste grote onderdelen van Solvent DeAsphalter Unit (SDA-fabriek) bij het Shell Pernis terrein aan wal. Na een jaar van ondergrondse voorbereidingen wordt de bouw van de fabriek voor het eerst zichtbaar.

Pernisse kinderraad bezoekt de Generation Discover hub in Rotterdam

24-feb-2017

Met het Generation Discover Festival in Den Haag wist Shell in oktober al meer dan dertigduizend bezoekers te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Met rondreizende hub’s door heel het land kunnen nog meer kinderen hiermee in aanraking komen. Rotterdam had de primeur. Gisteren bracht de Pernisse kinderraad een bezoek aan de hub op het Schouwburgplein.

Mooie donatie voor Stichting Leergeld Voorne-Putten

23-feb-2017

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stiching Leergeld Voorne-Putten wil deze kinderen wel mee laten doen. En met een donatie van Shell Pernis van 10.000 euro kunnen ze veel kinderen helpen.

Drone inspectievlucht op Shell Pernis

23-feb-2017

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft voor het eerst in Nederland een kleine drone voorzien van een transponder, zoals ook wordt toegepast in bemande (verkeers)vliegtuigen. Tijdens de testvlucht werd ook Shell Pernis aangedaan.

Stankklachten

16-feb-2017

Er zijn vanochtend stankklachten opgetreden die door inwoners van Schiedam en Rotterdam-Noord worden geroken. Inwoners uit deze gemeenten klagen over een ‘olie en teer’ geur. DCMR heeft onderzoek gedaan en hun conclusie is dat de klachten worden veroorzaakt door Shell Pernis. 

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Rotterdam

14-feb-2017

Hugo de Jonge, Rotterdamse Wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg opende vandaag samen met Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV, de Generation Discover Bright Ideas Hub. Een futurische dome waarin de komende twee weken Rotterdamse kinderen samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennis kunnen maken met wetenschap en technologie. De dome staat voor De Doelen op het Schouwburgplein.

Shell en Feyenoord lezen voor

26-jan-2017

Met het Feyenoord Voorleesontbijt heeft Feyenoord gisterenochtend in De Kuip de Nationale Voorleesdagen afgetrapt. Tijdens het Voorleesontbijt, dat werd georganiseerd in samenwerking met de Maatschappelijk Partners a.s.r. en Shell, werd tevens de derde editie van het Feyenoord Voorleesboek geïntroduceerd: ‘De Feyenoord avonturen van Panda, Bever en Stekelvarken’.

Shell Pernis

Shell Pernis Burenraad

Goede buren communiceren met elkaar, leren van elkaar, krijgen een band, helpen elkaar en maken het leven in de buurt wat aangenamer. Een goed en open contact met onze buren vinden we belangrijk. Daarom is er al vijftien jaar een Burenraad van Shell Pernis.

Shell Pernis Burenraad

Goede buren communiceren met elkaar, leren van elkaar, krijgen een band, helpen elkaar en maken het leven in de buurt wat aangenamer. Een goed en open contact met onze buren vinden we belangrijk. Daarom is er al vijftien jaar een Burenraad van Shell Pernis.

Shell Pernis Burenraad

Zie ook