Het European Technical Centre van Shell Bitumen viert zijn 10e verjaardag!

17 dec. 2021

Ons European Solutions Centre, dat in 2011 werd geopend in Illkirch in de agglomeratie Straatsburg in Oost-Frankrijk, viert zijn 10-jarige bestaan.

E&E Congress

26 apr. 2021

Het zevende E&E-congres dat vorig jaar in Madrid zou plaatsvinden, maar werd geannuleerd vanwege de covid-19 crisis, zal vrijwel dit jaar op 15-17 juni wel worden gehouden.  Het thema van het evenement blijft ongewijzigd - Asphalt 4.0 voor toekomstige Mobiliteit.

Shell Cariphalte Racetrack voor Circuit Zandvoort

10 sep. 2020

De complexe racebaan van Zandvoort is bij velen bekend en favoriet, maar asfalt ontwikkelen voor deze racebaan is een grote uitdaging. Je hebt de juiste aggregaten, asfaltmix en ontwerpen nodig die veiligheid én kwaliteit garandeert.

Minder emissies en duurzamer asfalt-Rotterdam The Hague Airport

13 jul. 2020

Rotterdam The Hague Airport (‘RTHA’) is de op een na grootste luchthaven van Nederland en heeft de ambitie de beste regionale luchthaven in Nederland te zijn en op Europees niveau te behoren tot de beste van zijn soort.

Tilburg: colouring for safety

11 mrt. 2020

Veiligheid staat altijd voorop bij Shell. Elke dag ontvangen we ontzettend veel gasten op onze Shell-stations. Soms zijn zij met hun gedachten bij andere zaken en gaat tanken op de ‘automatische piloot’. Om bij te dragen aan de veiligheid koos Shell voor gekleurd asfalt op dit nieuwe, innovatieve station in Tilburg. Rood asfalt is immers bekend van fietspaden en andere situaties waar weggebruikers wordt gevraagd hun aandacht erbij te houden.

Dura Vermeer asfalteert de weg naar een schonere lucht

06 jun. 2019

Als eerste Nederlandse klant past bouwbedrijf Dura Vermeer Bitumen FreshAir toe, het nieuwe bitumenproduct van Shell. Shell Bitumen FreshAir leidt tot minder uitstoot bij asfaltproductie en asfalteren ten opzichte van reguliere bitumen. De reductie kan oplopen tot wel 40%.

KWS zet met CO₂-compensatieprogramma van Shell weer een stap naar CO₂-neutraliteit

10 apr. 2019

KWS en Shell gaan de CO2eq emissies die vrijkomen bij de productie van bitumen compenseren door onder andere bossen in Peru te beschermen. De marktleider in de wegenbouw in Nederland neemt deel aan het CO₂-compensatieprogramma van Shell.

What could the roads of the future look like?

From glow-in-the-dark motorway lanes to surfaces that take harmful substances out of the air, scientists and artists believe roads offer an untapped opportunity for energy innovation.