Waarom het wagenpark van de toekomst draait om data, wat dit voor u betekent en hoe u uw wagenpark daar nu al op kunt voorbereiden.

Technologie van de toekomst,
nu al inzetbaar

De wagenparkbeheerder van morgen

Mobiliteit en data zijn twee concepten die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De gemiddelde moderne auto genereert wel vier terabyte aan data per dag. Daarnaast komt er ook data voort uit het gebruik van systemen zoals weer-, verkeers-, kaart- en onderhoudsplatformen. De waarde van deze inzichten en het gebruik van deze mobiliteitsdata vormt op zichzelf een markt waarvan de waarde alleen al wordt geschat op circa 2 miljard dollar, per jaar.

Goed nieuws voor wagenparkbeheerders, want buiten verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten, kunnen ook zij nu al de vruchten plukken van slimme mobiliteit. Maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig: slechts 15% van Nederlandse wagenparkbeheerders maakt gebruik van telematica. Het is daarom voor wagenparkbeheerders van groot belang om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en trends. 

Lees in dit rapport verder hoe je als wagenparkbeheerder het meeste uit een datagedreven wagenpark kunt halen.

Download nu

De kracht van telematica

  • Efficiënter wagenparkbeheer

    Gebruik telematica om de brandstofkosten tot 25 procent omlaag brengen, maar ook het stilstaan van bedrijfswagens tot 30 procent reduceren. Denk bijvoorbeeld aan slimme parkeerapps, het voorspellen van ladingen aan de hand van historisch gebruik, of informatie over optimaal tanken.

  • Veiligheid

    Een van de opvallendste toepassingen van telematica is bijvoorbeeld ‘platooning’, waarbij door slimme systemen een kortere remweg aangehouden kan worden. Hierbij neemt het aantal kop-staartbotsingen met 71 procent af. 

  • Integratie van informatiestromen

    Application Programming Interfaces (API’s) bieden veel mogelijkheden voor integratie met derde partijen, welke samen zullen komen via één geconsolideerd portal. De unieke eigenschappen van blockchain voorzien aanvullend in een gedeeld, transparant en volledig beveiligde omgeving waarin data kan worden geplaatst en bekeken door alle partijen in de keten.

    

Ondervind u problemen met het downloaden van het rapport, dan kunt u deze ook opvragen bij SNV-ShellCard@shell.com. Wij zullen u dan zo snel mogelijk voorzien van een digitale kopie.

Zie Ook

Vraag de Shell Card tankpas aan

Of u nu zelfstandig ondernemer bent of een internationaal opererend logistiek wagenpark heeft, de Shell Card zorgt voor efficiënt beheer en kostenbesparing. Vraag onze tankpas hier eenvoudig aan.

Altijd een Shell-station bij u in de buurt

Het internationale netwerk van Shell-stations is het grootste ter wereld – waar u ook bent, er is altijd wel een Shell-station bij u in de buurt. Met de handige Shell site locator zoekt u eenvoudig het Shell-station van uw voorkeur.

Zakelijk elektrisch laden

Elektrische rijden is in sterke toename. Shell biedt u verschillende oplaad mogelijkheden aan voor thuis, op werk en onderweg. Door middel van NewMotion, onderdeel van Shell, kunt u uw parkeerplaats thuis of bij kantoor transformeren tot een slimme laadlocatie.