Shell doet er alles aan om fraude tegen te gaan en maximale veiligheid te garanderen voor uw wagenpark. Met behulp van ons gebruiksvriendelijke online platform Shell Fleet Hub kunt u makkelijk ongebruikelijke transacties detecteren. Fraude vormt een grote bedreiging voor uw bedrijf en voor Shell, zelfs wanneer slechts éénmalig misbruik van uw pas wordt gemaakt. Daarom zijn eersteklas veiligheidsfuncties vanzelfsprekend bij de Shell Card.

Veilig op kantoor

"Shell doet er alles aan om fraude tegen te gaan door het voorkomen, beschermen, detecteren en waarschuwen van uw wagenpark.

  • Elke door ons uitgegeven pas heeft een microprocessorchip en een unieke pincode voor het verifiëren van transacties. U zult de enige zijn die deze pincode bezit. Ook gebruikt Shell waakzaam personeel en CCTV op locatie om de bescherming te optimaliseren.
  • U bepaalt zelf hoe en wanneer uw passen worden gebruikt. Shell geeft u de mogelijkheid om eenvoudig het pasgebruik te beperken op ons online platform.
  • Met behulp van ons online en on-site detectiesystemen kunt u fraude eenvoudig opsporen en snel actie ondernemen. Ook is het mogelijk om fraudemeldingen in te stellen en passen te blokkeren wanneer er verdachte transacties zijn gesignaleerd.
  • Vanaf 1 werkdag na ontvangst van uw annulering accepteert Shell aansprakelijkheid voor alle daaropvolgende transacties in Nederland. Voor transacties in het buitenland accepteert Shell aansprakelijkheid vanaf 2 werkdagen na ontvangst annulering."

Veilig onderweg

Shell neemt de veiligeheid van uw chauffeurs erg serieus. Met een aantal praktische tips over vermoeidheid en veiliger reizen kan fraude sneller worden aangepakt. Zie onderstaande brochures over tips voor chauffeurs, veiliger reizen en vermoeidheid.

Samengevat

De fraudepreventie maatregelen op een rij:
  • Afzonderlijke pincodes voor elke pas in uw bezit
  • U bepaalt hoe uw passen worden gebruikt.
  • 1 werkdag nadat u schriftelijke melding van pasmisbruik hebt gedaan, bent u niet meer aansprakelijk voor daarop volgende transacties (2 werkdagen voor transacties in het buitenland).
  • Wij monitoren pasactiviteiten voortdurend om fraude te detecteren

Wellicht ook interessant

Shell Fleet Hub

Met Shell Card Online, onze innovatieve, online tool voor brandstofkaartbeheer, kunt u uw account gewoon van achter uw bureau beheren. U kunt rapporten, alerts en online facturen instellen tegen eenvoudige betaling per kaart.

Vraag de Shell Card tankpas aan

Of u nu een zelfstandig ondernemer bent of een internationaal opererend logistiek wagenpark heeft, de Shell Card zorgt voor efficiënt beheer en kostenbesparing.

Vraag hier onze tankpas eenvoudig aan.

Diensten voor onderweg

Uw internationale vrachtverkeer heeft behoefte aan internationale diensten. Zo kunt u uw Shell Card tankpas gebruiken om voor tolwegen te betalen of kunnen wij u helpen met BTW- en accijnsterugvordering.