Fraude vormt een grote bedreiging voor uw bedrijf en voor Shell, zelfs wanneer slechts eenmalig misbruik van uw kaart wordt gemaakt. Daarom zijn eersteklas veiligheidsfuncties vanzelfsprekend bij Shell Cards. Van unieke pincodes voor kaarten tot de mogelijkheid kaartgebruik te beperken.

 • Elke door ons uitgegeven kaart heeft een unieke pincode.
 • U bepaalt hoe en waar uw kaarten kunnen worden gebruikt.
 • Shell accepteert aansprakelijkheid voor transacties die na schriftelijke melding plaatsvinden.
 • Speciale fraudeteams controleren voortdurend op ongewoon gedrag.

Individuele pincodes

Elke door ons uitgegeven kaart heeft een unieke pincode voor het verifiëren van transacties. U zult de enige zijn die deze code bezit.

Controle over uw kaarten

 • Goedkeuring van elke kaart voor nationaal of internationaal gebruik.
 • Kies de producten waarvoor elke kaart kan worden gebruikt, bijvoorbeeld alle of geselecteerde brandstoffen, smeermiddelen, autowasserij, tolheffing en meer.
 • Bestel nieuwe kaarten of annuleer bestaande kaarten.
 • Bekijk alle Shell Card-transacties van uw bedrijf online.

Snelle verandering in aansprakelijkheid

24 Uur nadat we schriftelijke annulering van u hebben ontvangen, accepteert Shell aansprakelijkheid voor alle daaropvolgende transacties in Nederland. Voor transacties in het buitenland accepteert Shell aansprakelijkheid 48 uur na schriftelijke annulering.

Speciale fraudeteams

Onze speciale kaartfraudeteams controleren op ongewoon gedrag en nemen contact met u op wanneer er aanwijzingen zijn die kunnen duiden op een probleem.

In het kort

Belangrijke veiligheidsfuncties
 • Afzonderlijke pincodes voor elke kaart in uw bezit.
 • U bepaalt hoe uw kaarten worden gebruikt.
 • 24 Uur nadat u schriftelijke melding van kaartmisbruik hebt gedaan, bent u niet meer aansprakelijk voor daarop volgende transacties (48 uur voor transacties in het buitenland).
 • Wij bewaken kaartactiviteiten voortdurend om fraude te detecteren.

Meer in Klanten

Shell Card Online

Met Shell Card Online, onze innovatieve, online tool voor brandstofkaartbeheer, kunt u uw account gewoon van achter uw bureau beheren. U kunt rapporten, alerts en online facturen instellen tegen eenvoudige betaling per kaart.

Shell Prodrive

Shell Prodrive is een samenwerking van Shell en Prodrive Learning. Prodrive Learning is dé expert in Nederland op het gebied van verbetering van het rijgedrag. Als Shell Card houder kunt u nu profiteren van succesvolle diensten als de FuelScan, online trainingen en de FuelChallenge tegen aantrekkelijke tarieven!

Wellicht ook interessant

Energie en innovatie

Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om de energie te ontsluiten die onze klanten voor nu en in de toekomst nodig hebben, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

Alternatieve energie voor transportdoeleinden

Naar verwachting zal het aantal voertuigen op de weg voor eind 2050 zijn verdubbeld naar ongeveer 2 miljard en toch zal de CO2-uitstoot moeten afnemen om een ernstige klimaatverandering af te wenden.

Shell brandstoffen

Hij is er. Onze beste brandstof ooit. Ontdek hoe nieuwe Shell V-Power onze beste brandstof prestaties en efficientie levert.