Making European tolling simple

Europese tolbetalingen vereenvoudigd

Het beheer van een wagenpark met internationale bestemmingen en bijbehorende tolbetalingsverplichting is een complexe aangelegenheid. Verschillende nationale tolsystemen vereisen verschillende tolboxen en betaalmethodes. Hierdoor lopen chauffeurs het risico vertraging op te lopen. Tegelijkertijd is de administratieve afwikkeling op kantoor ook een tijdrovende klus. Wij adviseren u graag welke toloplossing u kan helpen.

Een tolbetalingsoplossing op maat voor elk bedrijf

De Europese tolbetalingsoplossing van Shell is veelzijdig en wordt voor u op maat gemaakt om de vele verschillende uitdagingen waar u voor staat aan te pakken. Shell loopt voorop in elektronische tolbetaling en maakt gebruik van de nieuwste technologie om u de meest uitgebreide dekking in Europa te bieden.

Tolling
Handle all your tolling needs with one simple service

Verwerk eenvoudig al uw toltransacties

We streven naar gemak in het zaken doen met Shell. Alles is ontworpen om probleemloos te werken: van een simpel bestelproces tot eenvoudig installatie van tolboxen en van één set facturen voor alle Europese tolbetalingen tot het beheer van al uw brandstof- en overige uitgaven via uw Shell account.


Take control with a solution built around you and your business

Een toloplossing die om u en uw bedrijf heen is gebouwd

Onze tolexperts brengen uw internationale routes, wensen en behoeftes in kaart en adviseren u welke elektronische tolheffingsoplossing geschikt is voor u en uw bedrijf, ongeacht de grootte of samenstelling van uw wagenpark.


Benefit from a future-proof service from a partner you can trust

Profiteer van een toekomstbestendige oplossing van een partner die u kunt vertrouwen

Met meer dan 30 jaar ervaring in het Europese tollandschap en intensieve samenwerking met tolproviders zorgen ervoor dat onze toloplossingen meegroeien met de EETS-markt. Zo kunt u vertrouwen op het aanpassingsvermogen dat u nodig heeft om bij te stellen wanneer u dat nodig heeft.


  

Voordelen van Shell's EETS toloplossing

 • The widest coverage

  Europese dekking

  Betaal probleemloos tol voor wegen, tunnels en bruggen in 27 landen - en nu al 7 landen met één universele tolbox.

 • Save money

  Op maat gemaakt voor u

  Onze tolexperts werken met u samen om een toloplossing samen te stellen die het beste bij uw bedrijf past.

 • Tailored for you

  Geïntegreerd met de Shell Card

  Beheer alle wagenparkkosten zoals brandstoffen, tol, truckwash, beveiligd parkeren, veerdiensten en btw- en accijnsterugvordering met één leverancier via de Shell Card.

 • Easy to install

  Bespaar tijd

  Vereenvoudig de administratie met één enkele set facturen per maand voor al uw tolbetalingen - in uw eigen valuta.

 • Integrated with Shell Card

  Bespaar geld

  Registreer voor automatische betaling van terugbetalingen en kortingen en verminder het risico op boetes voor gemiste tolbetalingen.

 • Easy to use

  Eenvoudig installatie

  De installatie van inbouwunits gaat snel en eenvoudig en de registratie wordt verzorgd door ons team van tolexperts.

 • Save time

  Gemakkelijk in gebruik

  Intuïtieve technologie en gratis draadloze updates maken de tolboxen makkelijk in gebruik voor chauffeurs.

 • Stay updated

  Blijf up-to-date

  Via Shell Fleet Hub en Shell eRoad Services blijft u op de hoogte van het laatste nieuws, beheert u uw wagenpark en berekent u tolkosten via de Shell tolcalculator.

What is EETS

EETS

Wat is EETS?

EETS is de afkorting van European Electronic Toll Service. EETS is een gereguleerde Europese richtlijn die betrekking heeft op de interoperabiliteit van elektronische tolheffing in de Europese Unie en heeft tot doel het proces van tolbetaling te vereenvoudigen. De Europese richtlijn bepaalt dat elke weggebruiker toegang heeft tot elektronische tolheffing op het hele continent met gebruik van één contract en één ingebouwde tolbox. Volg de onderstaande link voor meer informatie over EETS en veelgestelde vragen.

The Shell EETS Box

EETS

De EETS tolboxen van Shell

Onze oplossing voor de EETS-richtlijn is de EETS-tolbox van Shell. De tolbox is eenvoudig te installeren en te gebruiken en biedt u één enkel platform voor het totaalbeheer van tolbetalingen, kortingen en terugbetalingen tot facturatie en transactiebeheer. De EETS toloplossingen van Shell hebben momenteel dekking in 9 Europese landen en zodra nieuwe toldomeinen worden toegevoegd worden deze via draadloze updates geleverd. De Shell EETS tolbox helpt om Europese tolbetalingen te vereenvoudigen, op kantoor en onderweg. Neem contact met ons op om de beste oplossing te vinden voor uw Europese tolbetalingen.

Europese dekking met EETS tolboxen van Shell

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied
Europese dekking met EETS tolboxen van Shell
Detail 1

Huidige dekking

Landen: Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje, Polen (A4), en Bulgarije.

Met een universele EETS tolbox kunt u nu met één tolbox door meerdere Europese landen en betalen voor tol, tunnels en bruggen. We blijven in samenwerking met tolproviders en overheden werken aan verdere uitbreiding van de dekking EETS tolboxen. Wanneer nieuwe toldomeinen zich bij EETS aansluiten worden deze ook aan ons netwerk toegevoegd. De EETS tolboxen van Shell worden draadloos geüpdatet.

Detail 2

Uitbreiding in 2020

Landen: Hongarije en Slovenië.

Deze landen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2020 toetreden tot het Shell EETS-netwerk - tot die tijd kunt u ook via Shell in deze landen voor tol betalen met een tolbox of wegenvignet van een nationale tolprovider of met uw Shell Card.

Detail 3

Uitbreiding in 2021

Landen: Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, en het gehele tolwegennet in Polen.

Deze landen zullen naar verwachting in 2021 toetreden tot het Shell EETS netwerk - tot die tijd kunt u ook via Shell in deze landen voor tol betalen met een tolbox of wegenvignet van een nationale tolprovider of met uw Shell Card.

Detail 4

Lokale oplossingen

Deze landen bieden nog geen EETS-oplossing, maar u kunt via Shell in deze landen voor tol betalen met een tolbox of wegenvignet van een nationale tolprovider of met uw Shell Card.

Klik op de gemarkeerde gebieden voor meer informatie over elk gebied

  

MOGELIJK BENT U OOK GEÏNTERESSEERD IN

Wat is EETS?

EETS is de afkorting van European Electronic Toll Service. EETS is een Europese richtlijn die betrekking heeft op de interoperabiliteit van elektronische tolheffing in de Europese Unie en bepaalt dat elke weggebruiker toegang heeft tot elektronische tolheffing op het hele continent met gebruik van één contract en één ingebouwde tolbox.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over EETS of over de tolbetalingsmogelijkheden? En het antwoord nog niet kunnen vinden? Bekijk dan eens de veelgestelde vragen.

Navigeren in een complex Europees tollandschap

Elke Europese lidstaat heeft een eigen tolsysteem en regelgeving en er zijn meer dan 100 tolproviders - waarvan 20 alleen al in Frankrijk. Met de vele tolboxen, vignetten en dienstverleners op de markt, is het van belang om een oplossing te vinden die werkt voor uw wagenpark.