Sprachen während des Shell Energie-Dialogs über den Weg zu Netto-Null-Emssionen: Parl. Staatssekretär Steffen Bilger; Huibert Vigeveno (Shell), Christian Hochfeld, Agora Energiewende; Dr. Fabian Ziegler (Shell), Nico Rosberg und Moderatorin Dr. Melinda Crane.

Vergroenen? Samen moet het lukken

De energietransitie is voor ons inmiddels dagelijkse kost. En voor u ook, weet ik uit ervaring. Steeds meer zakelijke klanten willen hun wagenpark vergroenen. In de gesprekken die mijn collega’s en ik met fleetmanagers en transportondernemers voeren, komt het thema steevast aan bod.

Door Fedde Wielenga (redactie: Martin Dekker) op 10 dec. 2019

U vraagt ons op de man af hoe wij daarbij kunnen helpen. Terecht! En gelukkig maar, want vergroenen gaat beter als je het samen doet en wij willen graag helpen. We hebben meerdere oplossingen. Over een aantal daarvan leest u in deze editie van ReFuel. Over de laadoplossingen die we met NewMotion zelf in huis hebben bijvoorbeeld en over de (hoge) verwachtingen die we hebben van waterstof.

Aandacht schenken we ook aan het Shell CO2-compensatieprogramma. Müller Fresh Food Logistics is een van de eerste logistiek dienstverleners die daarvoor heeft gekozen; directeur Jan-Peter Müller vertelt in dit magazine waarom deze stap past in het duurzaamheidsbeleid van zijn bedrijf. Inspirerend zijn ook de interviews met Erik Ros van Bakker Logistiek en Joost van Willigenburg van Atos Nederland over hun aanpak op weg naar verduurzaming.

Bij Shell gaan we ook in 2020 door op de ingeslagen weg. Zo breiden we het aantal laadpunten op stations in rap tempo uit, staat ook de introductie van biofuels voor heavy duty-voertuigen op de planning en komt er vaart in de uitrol van waterstofstations.

Ik wil u ook een van mijn persoonlijke goede voornemens verklappen: windenergie gaat in 2020 een belangrijker rol spelen in mijn leven. Ik heb me namelijk voorgenomen vaker te gaan windsurfen, samen met mijn zoon. Lekker uitwaaien en nieuwe energie opdoen.

Verder ga ik elektrisch rijden. Shell Nederland heeft namelijk besloten de eigen vloot volledig te elektrificeren. Een keuze waar ik me helemaal in kan vinden. Ik kijk er nu al naar uit. Net als naar de nieuwe wegen die we samen met u volgen om te vergroenen.

Fedde Wielenga
Sales Manager Fleet Solutions Nederland

Fedde Wielenga (Shell Fleet Solutions) over samenwerken in duurzaamheid
Fedde Wielenga (Shell Fleet Solutions) over samenwerken in duurzaamheid