Shell en Milieudefensie schikken langlopende zaak over olielekkages in Nigeria

23 dec. 2022

Na de uitspraken van het Hof Den Haag van 29 januari 2021 hebben Shell en Milieudefensie een schikking onderhandeld ten behoeve van de gemeenschappen in Oruma, Goi en Ikot Ada Udo in Nigeria, die zijn getroffen door vier olielekkages die hebben plaatsgevonden tussen 2004 en 2007. 

Primeur in Nederland: eerste Shell-station met alleen elektrische snelladers

16 dec. 2022

Shell heeft haar eerste station met alleen elektrische snelladers geopend aan het Hofplein in Rotterdam. Het bedrijf bouwde daartoe een traditioneel station met benzine- en dieselpompen om tot een zogeheten Mobility Hub.

Shell en Eneco winnen aanbesteding voor windpark op zee Hollandse Kust (west) VI

15 dec. 2022

Shell en Eneco hebben met hun joint venture Ecowende de aanbesteding voor het bouwen van een offshore windpark op Hollandse Kust (west) kavel VI gewonnen. 

CyanoCapture en RepAir winnen de New Energy Challenge 2022

04 nov. 2022

Op de Web Summit in Lissabon vond de finale plaats van de New Energy Challenge 2022. Tien start-ups en scale-ups uit heel Europa en Israël presenteerden aan de jury hun innovatieve idee waarmee ze het huidige energiesysteem radicaal willen veranderen. 

Shells reactie op uitspraak Reclame Code Commissie over aanbod CO2-compensatie

21 okt. 2022

Shell is blij dat de Reclame Code Commissie in hoger beroep heeft bevestigd dat CO2-compensatie aan consumenten kan worden aangeboden. Alleen, we zijn het principieel niet eens met onderdelen van de door de RCC gevolgde redenering in de uitspraak en zullen ons de komende tijd beraden welke vervolgstappen we nemen.

5 vragen over waterstof en Shell

19 okt. 2022

Wat is waterstof eigenlijk? En wat zijn Shells plannen met waterstof? Vijf vragen en antwoorden over Shell en waterstof..

In beroep gaan is niet negeren

30 sep. 2022

In maart 2022 diende Shell zijn beroep in tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank van mei 2021. In die uitspraak werd Shell bevolen om de wereldwijde CO2-uitstoot die het rapporteert in Scope 1, 2 en 3 tegen 2030 met netto 45% te verminderen in vergelijking met de niveaus van 2019.

Door Rotterdam varen op waterstof met een watertaxi

31 aug. 2022

Het SWIM-consortium heeft gewerkt aan een innovatieve waterstof aandrijflijn voor maritieme toepassingen. Begin 2023 komt deze schone watertaxi ook daadwerkelijk in de vloot van Watertaxi Rotterdam.

Renewable liquid hydrogen supply chain between Portugal and the Netherlands on the horizon

18 jul. 2022

Shell New Energies NL BV, ENGIE, Vopak and Anthony Veder have signed an agreement to study the feasibility of producing, liquifying and transporting green hydrogen from Portugal to the Netherlands, where it would then be stored and distributed for sale.

Shell Chemicals Park Moerdijk versnelt transitie naar netto nul emissies

13 jul. 2022

Shell Chemicals Park Moerdijk kondigt vandaag plannen aan om binnen tien jaar een chemiepark te zijn met netto nul CO2-uitstoot. 

Shell organiseert eerste leveranciersconferentie over de energietransitie 

08 jul. 2022

Shell bracht op 6 juli meer dan 500 ondernemers uit heel Nederland samen om kennis uit te wisselen over de energietransitie en te netwerken. 

Shell start bouw van Europa's grootste groene waterstoffabriek in Rotterdam

06 jul. 2022

Shell heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van Holland Hydrogen I, de grootste groene waterstoffabriek van Europa. Naar verwachting is de fabriek in 2025 operationeel. 

Shell opent eerste waterstofvulpunt voor vrachtverkeer Nederland

24 jun. 2022

Shell opent vandaag haar eerste openbare waterstofvulpunt voor het vrachtverkeer in Nederland op de energiehub GZI Next in Emmen. Het waterstofvulpunt in Emmen is onderdeel van een Europees waterstofnetwerk voor het zware wegvervoer. 

Q-Park en Shell: 5 mobility hubs in grote steden

09 jun. 2022

Q-Park en Shell gaan gezamenlijk 5 mobility hubs in grote steden in Nederland verder uitbouwen. De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal.

Nederlands succes tijdens een van ’s werelds grootste scholieren- en studentencompetities op TT Circuit Assen

03 jun. 2022

Eco-Runner Team Delft wint Shell Eco-marathon, de Nederlandse teams Green Team Twente en HAN Hydromotive op plek 2 en 3.

Shell viert samen met nieuwe partners de opening van de Energy Transition Campus Amsterdam

02 jun. 2022

Vandaag, 2 juni 2022, vieren Shell en innovatiepartners samen de officiële opening van de Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA), de voedingsbodem van technologische innovaties voor een volledig duurzame en circulaire maatschappij. 

Shell bouwt tweede zonnepark in zonnigste provincie van Nederland

18 mei 2022

Shell is op 16 mei begonnen met de bouw van zijn zesde zonnepark in Nederland en de tweede in Zeeland, de zonnigste provincie van het land.

Shell en Eneco schrijven zich in op offshore windtenders Hollandse Kust (west) VI en VII

10 mei 2022

Shell en Eneco nemen via hun joint ventures Ecowende en SchakelWind deel aan de aanbestedingen voor de offshore windparken Hollandse Kust (west) kavel VI en VII.

Veelgestelde vragen over de klimaatzaak van Milieudefensie

05 mei 2022

Shell heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van mei 2021, waarin Shell plc ("Shell") wordt opgedragen haar wereldwijde gezamenlijke CO2-uitstoot tegen 2030 met netto 45% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2019. De oorspronkelijke rechtszaak werd tegen Shell aangespannen door Milieudefensie, andere ngo's en een groep particulieren. 

Shell Renewable Diesel nu beschikbaar voor de transportsector op 13 Nederlandse Shell Truck locaties

25 apr. 2022

Klanten, die actief zijn in de transportsector, kunnen nu ook Shell Renewable Diesel (HVO) tanken op 13 geselecteerde tankstations in Nederland. 

Shell is de veteranen en militairen dankbaar

13 apr. 2022

Shell Nederland is  ‘Official Supporter’ van de Invictus Games Den Haag 2022 (IG2022). Dit bijzondere sportevenement heeft plaats van  check data..  in het Zuiderpark.  

Nederland maakt kennis met Shell Energy

05 apr. 2022

De mogelijkheid om bij Shell Energy energie voor thuis te krijgen bestond al sinds februari, maar nu gaat Shell Energy actief klanten werven met online en offline advertenties. De slogan: Shell Energy, energie voor thuis.

Waarom Shell in hoger beroep gaat

22 mrt. 2022

Dat Shell hoger beroep in heeft gediend tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag doet niets af aan Shells ambitie om tegen 2050 een energiebedrijf te zijn met netto nul uitstoot.

Ooit een suikerfabriek, nu visitekaartje van zonne-energie

09 mrt. 2022

Waar ooit een suikerfabriek stond, ligt nu zonnepark Sas van Gent. Op 9 maart opent Shell met partners en omwonenden het zonnepark officieel.

Shell en Terneuzen openen zonnepark Sas van Gent-Zuid

09 mrt. 2022

Shell met partners en de gemeente Terneuzen openen 9 maart 2022 officieel het zonnepark Sas van Gent-Zuid. 

Shell Café geopend bij Muiden; een rustpunt voor onderweg

24 feb. 2022

Shell Café geopend aan de A1 bij Muiden; een rustpunt voor onderweg. Terwijl je elektrische auto aan het opladen is, kun je zelf ook wel een ‘recharge’ gebruiken.

Bouw van waterstofvulpunt van start!

21 feb. 2022

De volgende fase in de ontwikkeling van de groene energiehub op GZI Next is een feit: Shell is begonnen met de bouw van het waterstofvulpunt! 

Nu beschikbaar: Shell BioLNG voor wegtransport

15 feb. 2022

Vanaf dinsdag 15 februari kunnen klanten Shell BioLNG tanken en daarmee is Shell de eerste in Nederland die bio-LNG aan al haar klanten aanbiedt.

Studententeam TU Delft lanceert Forze IX, de overtreffende trap in racen op waterstof

18 jan. 2022

Forze Hydrogen Racing team heeft het ontwerp van hun waterstofraceauto de Forze IX gelanceerd; weer innovatiever en weer sneller dan zijn voorganger. 

De transformatie van Europa’s grootste haven

De Rotterdamse haven werd de grootste van Europa dankzij de gunstige ligging en door olie aangedreven scheepvaart en zwaar wegtransport. Maar vandaag de dag transformeert de haven zichzelf tot een knooppunt van schonere energie en industrie. Inside Energy laat zien hoe het met deze metamorfose gaat.

Investeerders in de Nederlandse energietransitie

In de periode 2016-2021 is er in Nederland 15.667 MW aan hernieuwbare energie bijgekomen. Dat staat gelijk aan 14,8 miljard euro aan investeringen. Wie deden deze investeringen en waar investeerden ze in?

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Intussen werken we op steeds meer plekken in Nederland ook aan schonere energie. Alleen al in de afgelopen drie jaar hebben we besloten om hier circa 6,5 miljard euro in te steken. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.