In beroep gaan is niet negeren

30 sep. 2022

In maart 2022 diende Shell zijn beroep in tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank van mei 2021. In die uitspraak werd Shell bevolen om de wereldwijde CO2-uitstoot die het rapporteert in Scope 1, 2 en 3 tegen 2030 met netto 45% te verminderen in vergelijking met de niveaus van 2019.

Door Rotterdam varen op waterstof met een watertaxi

31 aug. 2022

Het SWIM-consortium heeft gewerkt aan een innovatieve waterstof aandrijflijn voor maritieme toepassingen. Begin 2023 komt deze schone watertaxi ook daadwerkelijk in de vloot van Watertaxi Rotterdam.

Renewable liquid hydrogen supply chain between Portugal and the Netherlands on the horizon

18 jul. 2022

Shell New Energies NL BV, ENGIE, Vopak and Anthony Veder have signed an agreement to study the feasibility of producing, liquifying and transporting green hydrogen from Portugal to the Netherlands, where it would then be stored and distributed for sale.

Shell Chemicals Park Moerdijk versnelt transitie naar netto nul emissies

13 jul. 2022

Shell Chemicals Park Moerdijk kondigt vandaag plannen aan om binnen tien jaar een chemiepark te zijn met netto nul CO2-uitstoot. 

Shell organiseert eerste leveranciersconferentie over de energietransitie 

08 jul. 2022

Shell bracht op 6 juli meer dan 500 ondernemers uit heel Nederland samen om kennis uit te wisselen over de energietransitie en te netwerken. 

Shell start bouw van Europa's grootste groene waterstoffabriek in Rotterdam

06 jul. 2022

Shell heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van Holland Hydrogen I, de grootste groene waterstoffabriek van Europa. Naar verwachting is de fabriek in 2025 operationeel. 

Shell opent eerste waterstofvulpunt voor vrachtverkeer Nederland

24 jun. 2022

Shell opent vandaag haar eerste openbare waterstofvulpunt voor het vrachtverkeer in Nederland op de energiehub GZI Next in Emmen. Het waterstofvulpunt in Emmen is onderdeel van een Europees waterstofnetwerk voor het zware wegvervoer. 

Q-Park en Shell: 5 mobility hubs in grote steden

09 jun. 2022

Q-Park en Shell gaan gezamenlijk 5 mobility hubs in grote steden in Nederland verder uitbouwen. De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal.

Nederlands succes tijdens een van ’s werelds grootste scholieren- en studentencompetities op TT Circuit Assen

03 jun. 2022

Eco-Runner Team Delft wint Shell Eco-marathon, de Nederlandse teams Green Team Twente en HAN Hydromotive op plek 2 en 3.

Shell viert samen met nieuwe partners de opening van de Energy Transition Campus Amsterdam

02 jun. 2022

Vandaag, 2 juni 2022, vieren Shell en innovatiepartners samen de officiële opening van de Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA), de voedingsbodem van technologische innovaties voor een volledig duurzame en circulaire maatschappij. 

Shell bouwt tweede zonnepark in zonnigste provincie van Nederland

18 mei 2022

Shell is op 16 mei begonnen met de bouw van zijn zesde zonnepark in Nederland en de tweede in Zeeland, de zonnigste provincie van het land.

Shell en Eneco schrijven zich in op offshore windtenders Hollandse Kust (west) VI en VII

10 mei 2022

Shell en Eneco nemen via hun joint ventures Ecowende en SchakelWind deel aan de aanbestedingen voor de offshore windparken Hollandse Kust (west) kavel VI en VII.

Veelgestelde vragen over de klimaatzaak van Milieudefensie

05 mei 2022

Shell heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag van mei 2021, waarin Shell plc ("Shell") wordt opgedragen haar wereldwijde gezamenlijke CO2-uitstoot tegen 2030 met netto 45% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2019. De oorspronkelijke rechtszaak werd tegen Shell aangespannen door Milieudefensie, andere ngo's en een groep particulieren. 

Shell Renewable Diesel nu beschikbaar voor de transportsector op 13 Nederlandse Shell Truck locaties

25 apr. 2022

Klanten, die actief zijn in de transportsector, kunnen nu ook Shell Renewable Diesel (HVO) tanken op 13 geselecteerde tankstations in Nederland. 

Shell is de veteranen en militairen dankbaar

13 apr. 2022

Shell Nederland is  ‘Official Supporter’ van de Invictus Games Den Haag 2022 (IG2022). Dit bijzondere sportevenement heeft plaats van  check data..  in het Zuiderpark.  

Nederland maakt kennis met Shell Energy

05 apr. 2022

De mogelijkheid om bij Shell Energy energie voor thuis te krijgen bestond al sinds februari, maar nu gaat Shell Energy actief klanten werven met online en offline advertenties. De slogan: Shell Energy, energie voor thuis.

Waarom Shell in hoger beroep gaat

22 mrt. 2022

Shell heeft hoger beroep ingediend tegen de uitspraak van mei 2021 door de rechtbank in Den Haag. In die uitspraak verplicht de rechtbank Shell om haar wereldwijde CO2-uitstoot met netto 45% terug te brengen in 2030, vergeleken met de hoeveelheid in 2019.

Shell en Terneuzen openen zonnepark Sas van Gent-Zuid

09 mrt. 2022

Shell met partners en de gemeente Terneuzen openen 9 maart 2022 officieel het zonnepark Sas van Gent-Zuid. 

Shell Café geopend bij Muiden; een rustpunt voor onderweg

24 feb. 2022

Shell Café geopend aan de A1 bij Muiden; een rustpunt voor onderweg. Terwijl je elektrische auto aan het opladen is, kun je zelf ook wel een ‘recharge’ gebruiken.

Bouw van waterstofvulpunt van start!

21 feb. 2022

De volgende fase in de ontwikkeling van de groene energiehub op GZI Next is een feit: Shell is begonnen met de bouw van het waterstofvulpunt! 

Nu beschikbaar: Shell BioLNG voor wegtransport

15 feb. 2022

Vanaf dinsdag 15 februari kunnen klanten Shell BioLNG tanken en daarmee is Shell de eerste in Nederland die bio-LNG aan al haar klanten aanbiedt.

Studententeam TU Delft lanceert Forze IX, de overtreffende trap in racen op waterstof

18 jan. 2022

Forze Hydrogen Racing team heeft het ontwerp van hun waterstofraceauto de Forze IX gelanceerd; weer innovatiever en weer sneller dan zijn voorganger. 

De transformatie van Europa’s grootste haven

De Rotterdamse haven werd de grootste van Europa dankzij de gunstige ligging en door olie aangedreven scheepvaart en zwaar wegtransport. Maar vandaag de dag transformeert de haven zichzelf tot een knooppunt van schonere energie en industrie. Inside Energy laat zien hoe het met deze metamorfose gaat.

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.