Shell is nauw verbonden met de Nederlandse samenleving, zowel economisch als maatschappelijk. De geschiedenis van Shell in Amsterdam gaat al meer dan een eeuw terug in de tijd. Lees hier hoe het allemaal begon en wat we nu doen om een goede buur te zijn.

ETCA in de omgeving

 • STCA toen en nu

  Shell in Amsterdam-Noord: Toen en nu

  De keuze voor Amsterdam-Noord was niet toevallig. De geschiedenis van Shell in Amsterdam begint al eind 19e eeuw. 

  Lees meer

 • Veiligheid

  Veiligheid

  Veiligheid is onze topprioriteit. ETCA staat midden in een levendige buurt en het is essentieel dat de aanwezigheid geen risico vormt voor de directe omgeving. 

  Lees meer

 • Flora en Fauna

  Flora en fauna rondom ETCA

  De flora en fauna rondom en op ETCA leveren een bijdrage aan de biodiversiteit in de omgeving. 

  Lees meer

 • Lokale sociaalmaatschappelijke initiatieven

  Lokale sociaalmaatschappelijke initiatieven

  Shell wil een goede buur zijn in gebieden waar wij werken. Door middel van sociaal-maatschappelijke initiatieven wil Shell iets voor deze lokale samenleving betekenen.

  Lees meer

 • Buurtbrief

  Buurtbrief

  De buurt gaf aan graag geïnformeerd te willen worden over activiteiten en ontwikkelingen binnen ETCA. Sinds 2012 verspreiden wij daarom een Buurtbrief. Bekijk hier een aantal voorgaande edities.

  Lees meer

Meer Shell

Shell in de samenleving

De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Dit mag niet ten koste gaan van de omschakeling naar schone energie. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat die verandering doorzet en dat schonere energie voor iedereen bereikbaar is?

Nabuurschap

In de steden waar we aanwezig zijn, ondersteunen we maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan een energietransitie voor iedereen.

Shell Sustainability Report

Meer weten over onze milieugerelateerde en sociale prestaties?