Laatste nieuws

Resultaten Brzo-inspectie 2019

10 May 2019

Op 12 t/m 15, 18 en 19 maart is gedurende zes dagen Shell Pernis Chemie als BRZO-bedrijf geïnspecteerd door DCMR, Inspectie SZW en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Tijdens de inspectie heeft het team geen overtredingen geconstateerd. 

Cao-akkoord voor medewerkers Shell Pernis en Shell Moerdijk

09 May 2019

Er is een nieuwe cao voor de ruim 1800 medewerkers van Shell Pernis en Shell Moerdijk. Dat is de uitkomst van vier ledenvergaderingen die 7 en 8 mei door vakbonden CNV Vakmensen en FNV werden georganiseerd. Het gaat om een akkoord voor drie jaar dat ingaat per 1 maart 2019.

Shell Pernis

Shell Pernis in de omgeving

Shell Pernis speelt een belangrijke rol in de naaste (leef) omgeving. Gemeenten als Pernis, Hoogvliet, Nissewaard, Schiedam en Vlaardingen grenzen bijna aan het bedrijventerrein. 

Solvent DeAsphalter fabriek

Drie jaar geleden kondigde Shell de bouw van een nieuwe fabriek op Shell Pernis aan: de Solvent Deasphalter (SDA)-fabriek.

Pernis Restwarmte Initiatief

Shell, Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam gaan samen een bijdrage leveren aan de versnelling van de Nederlandse energietransitie door efficiënt gebruik te maken van bestaande energie en 16.000 Rotterdamse huishoudens te verwarmen met restwarmte afkomstig van Shell’s raffinaderij in Pernis. Het Pernis Restwarmte Initiatief gaat september 2018 van start.

Shell Pernis Burenraad

Goede buren communiceren met elkaar, leren van elkaar, krijgen een band, helpen elkaar en maken het leven in de buurt wat aangenamer. Een goed en open contact met onze buren vinden we belangrijk. Daarom is er al vijftien jaar een Burenraad van Shell Pernis.

Shell Pernis Burenraad

Zie ook

Carrières in Pernis en Moerdijk

We hebben een groot aantal boeiende vacatures in Pernis en Moerdijk, op alle niveaus en van starters tot ervaren professionals. Vind hier wat bij je past.