Shell Pernis Kinderraad advies: gebruik ook thuis een veiligheidsbril

15 dec. 2014

Sinds zomer 2014 heeft Shell Pernis een bijzondere adviesraad: de Shell Pernis Kinderraad. Een gezamenlijk en bijzonder initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade waarmee kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 de mogelijkheid krijgen om de innovatieve wereld achter Shell Pernis te ontdekken.

Hoogtepunt hijsklus

15 okt. 2014

De grote onderhoudsstop bij Shell Pernis is aan zijn laatste weken begonnen. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de stop vormde het uit- en inhijsen van een bestaande en nieuwe top en interieur van een grote benzinekraakinstallatie.

Burenraad Shell Pernis - september 2014

29 sep. 2014

Zoals gemeenten regelmatig inventariseren wat er leeft bij hun inwoners, zo peilt ook Shell Pernis periodiek wat er leeft bij zo’n 450.000 buren in omringende gemeenten.

Excursie Shell Pernis Kinderraad

24 sep. 2014

Woensdag 24 september waren de kinderen van de Shell Pernis Kinderraad op excursie. Ze namen een kijkje in het Safety Centre en kregen een rondleiding op de site.

Dress for Success ontvangt 6000 euro van Shell Pernis

22 sep. 2014

Op 22 september hebben Arnold Kooyman en Andre Romeyn van Shell Pernis een cheque overhandigd aan Theo Mol van Dress for Success in Spijkenisse.

Geluidsklachten Shell Pernis – 18 september

19 sep. 2014

Een fabrieksverstoring op het terrein van Shell Pernis heeft op 18 september tot geluidsklachten geleid

Start groot onderhoud bij Shell Pernis

28 aug. 2014

Gedegen voorbereiding voor een soepel verloop najaarsstop

Verhoogd fakkelaanbod Shell Pernis

25 aug. 2014

In verband met werkzaamheden in een van onze fabrieken zullen we de komende dagen meer gassen verbranden op een van onze fakkelstellingen.

Verhoogde fakkelactiviteit op 22 en 23 augustus

22 aug. 2014

Door werkzaamheden zal er bij Shell Pernis dit weekend naar verwachting worden gefakkeld. De werkzaamheden vinden plaats op vrijdagavond 22 augustus en zaterdag 23 augustus (overdag en ’s avonds).

Uitgelicht burenraad Shell Pernis

22 jul. 2014

Zoals gemeenten regelmatig inventariseren wat er leeft bij hun inwoners, zo peilt ook Shell Pernis periodiek wat er leeft bij zo’n 450.000 buren in omringende gemeenten. Sinds 1998 is daartoe de Burenraad Shell Pernis actief, een zelfstandige overleggroep die ieder kwartaal bijeen komt. Als onafhankelijk voorzitter van de Burenraad Shell Pernis geeft Kees van Pelt na iedere burenraadvergadering een korte terugblik op wat is besproken.

Kinderen adviseren Shell Pernis

10 jul. 2014

Stichting Kik’r en Shell Pernis presenteren Shell Pernis Kinderraad

Verhoogd fakkelaanbod Shell Pernis

23 mei 2014

Vanaf circa 17.45 is er verhoogd fakkelaanbod in verband met de opstart van een van onze fabrieken.

Incident Shell Pernis 19 mei 2014

19 mei 2014

Als gevolg van een interne lekkage is rond 5.00 uur een fabriek op Shell Pernis volgens de noodprocedure uit bedrijf genomen. Uit veiligheidsoverwegingen is het hierbij nodig om te fakkelen, wat zichtbaar is in de omgeving.

Uitgelicht Burenraad Shell Pernis

03 apr. 2014

De eerste vergadering van 2014 op 31 maart bij DCMR Milieudienst Rijnmond is bijgewoond door vrijwel de voltallige Burenraad en enkele betrokkenen vanuit DCMR en Shell Pernis.

SNR op tiende plaats van overlastgevende bedrijven

18 feb. 2014

DCMR Milieudienst Rijnmond heeft zijn jaarverslag met milieumeldingen bekendgemaakt. Shell Nederland Raffinaderij B.V. eindigde helaas nog net in de top tien van klachtenveroorzakers. Wel is het aantal klachten en het aantal incidenten met klachten afgenomen.

Alarm Shell Pernis op 27 januari 2014

27 jan. 2014

Op maandag 27 januari is er om 13:32 uur uit voorzorg een alarm handmatig geactiveerd bij een ontzwavelingsinstallatie van Shell Pernis.

Nederland krijgt een steeds groter tekort aan technisch opgeleid personeel

21 jan. 2014

Shell maakt vmbo/mavo scholieren enthousiast voor een opleiding en baan in techniek

Meer over Over Ons

Omgeving Pernis

Een goed en open contact met onze omgeving vinden we heel belangrijk. Daarom nemen we zitting in de Burenraad van Shell Pernis en steunen we sociale, culturele, sportieve en educatieve activiteiten in de regio.

Burenraad Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Goede buren communiceren met elkaar, leren van elkaar, krijgen een band, helpen elkaar en maken het leven in de buurt wat aangenamer. Een goed en open contact met onze buren vinden we belangrijk. Daarom is er al vijftien jaar een Burenraad.