De 14 kinderraadsleden uit Schiedam en Vlaardingen hebben afgelopen weken les gekregen over de werkzaamheden bij Shell Pernis. De docenten van de Kleine Ambassade en werknemers van Shell Pernis hebben uitgebreid uitleg gegeven over raffinage, kraken, residu en de prijs van benzine.

Op 24 september kregen de kinderraadsleden een uitgebreide rondleiding door het Safety Centre waar alle mensen die op het terrein van Shell Pernis werken getraind worden. 

Tijdens de tour op de site waren er veel vragen van de kinderen. Een van de hoogtepunten was het bezoek bij de brandweer. Maar ook de grote destillatietorens maakten veel indruk. Kinderraadslid Tristan: "dit is leuker dan de Efteling".

De Shell Pernis Kinderraad is een project van Shell Pernis in samenwerking met “De kleine Ambassade”, voorheen Stichting Kikr. De Shell Pernis Kinderraad is onderdeel van het Social Performance progamma van Shell Pernis.

De kinderraadsleden krijgen les over Shell Pernis en verdiepende lessen over “veiligheid” en “werken in de techniek”. De kinderen zullen ook meedenken over specifieke vraagstukken die spelen bij Shell Pernis.